Profesii

Cel mai bine plătit executiv plasat de head-hunteri are 25.000 €/lună

22.08.2010, 23:59 73

Cel mai bine plătit executiv plasat de head-hunteri în 2010 esteun expat care primeşte un salariu de 25.000 de euro net pe lună şia fost recrutat de firma de executive search Stanton ChaseInternational, potrivit unui sondaj realizat de ZF pe baza datelorfurnizate de principalii jucători din piaţă. "Dacă în 2009 nu amfăcut deloc recrutări în zona serviciilor financiare, piaţa şi-arevenit în acest an, când am avut cel puţin 10 proiecte din acestsector, toate pentru nivel senior, provenind în special din bănciledin top 5", susţine Athena Tavoulari, managing director al StantonChase.
Cel puţin 50 de companii şi-au schimbat directorii generali înprimele şase luni ale acestui an, iar unu din trei executivischimbaţi este expat, potrivit unor date centralizate de ZF.Head-hunterii nu au voie să dezvăluie identitatea executivilorplasaţi. Printre companiile care şi-au schimbat directorii generalise numără Volksbank International, care l-a adus la conducereabăncii pe Johann Lurf, după plecarea lui Gerald Schreiner. Un altexpat adus la conducerea unei bănci a fost în acest an JohanGabriels, care conduce RBS România, înlocuindu-l pe Peter M. Weiss.Pe pachet de expat a venit şi Thomas Tolazzi, noul şef al BCRLeasing, precum şi Gary Whitlie, care a venit la conducerea UrsusBreweries. Cel mai mare salariu primit de un executiv plasat înacest an de head-hunterul George Butunoiu primeşte un salariu lunarnet de 15.000 de euro. Pe locul trei în topul celor mai scumpimanageri este cel plasat de Radu Furnică, cel ­care a recrutat uncountry manager din zona industrială pe un salariu de 10.500 deeuro net/ lună. Printre executivii schimbaţi la începutul anului înindustrie s-au numărat Maxim Khitrov, care a venit la conducereaLukoil, sau Ionel Borş, care a devenit country manager al ArcelorMittal Galaţi.
Potrivit unor date, cel mai bine plătit executiv român câş­tigăaproape un milion de euro pe an (peste 83.000 de euro pe lună) şilucrează în sectorul energetic. De asemenea, şi în retail suntexecutivi care câştigă peste 600.000 de euro pe an (50.000euro/lună).
Vezi pagina 9

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO