Profesii

Cine a luat premii pentru cele mai bune proiecte şi practici de HR din 2010

Autor: Adelina Mihai

23.02.2011, 23:40 317

HR Club, asociaţia care reuneşte peste 400 de manageri de HR şiconsultanţi în resurse umane, a premiat marţi seară cele mai buneproiecte de resurse umane, cei mai buni manageri ai anului şi anominalizat un HR manager la competiţia European HR Award 2011.Companiile au depus 60 de aplicaţii pentru a participa lacompetiţie.

Managerul general al anului a fost desemnat Dominic Bruynseels,CEO al BCR, în timp ce la categoria ma­nagerul de linie al anului(middle ma­nager) a fost desemnată Elena Fu­lina, Head of RetailBanking Sales în cadrul UniCredit Ţiriac Bank. La sec­ţiunea celmai valoros proiect de re­cru­tare şi selecţie a câştigatRomte­le­com, care a angajat 50 de studenţi dintre câteva sute departicipanţi la un pro­gram de internship derulat de com­panie. Cutoate acestea, Romtelecom traversează cel mai amplu proces derestructurare din industria telecom, compania conce­diind aproape4.000 de angajaţi în perioada 2007- 2010, proces care va continuaşi în acest an.

Monica Vijeu, directorul de HR al producătorului de ţigareteJapan To­bacco International, a fost de­semnată să reprezinteRomânia la competiţia European HR Award 2011, care va avea loc înluna septembrie în Turcia, acesta fiind de fapt un echivalent alpremiului pentru cel mai bun manager de HR al anului. Vijeu, carelucrează de 16 ani în cadrul JTI, a fost aleasă pe baza unui eseupe tema convergenţei dintre strategiile de resurse umane şiperformanţa anga­jaţilor.

Competiţia HR Award 2011, orga­nizată de European Association ofPer­son­nel Management (EAPM), a avut loc pentru pentru prima datăîn anul 2000. Juriul a fost format din Florin Petean, directorexecutiv al Centrului pentru Dezvoltare Mana­ge­rială dinCluj-Napoca, Delia Burnham, coun­try manager al firmei de recrutareCVO Re­cruitment & Simplika, Horaţiu Co­checi, seniorconsultant şi manager în cadrul diviziei de consultanţă în resurseumane a firmei de audit şi consultanţă Pricewater­houseCoopers,Gabriel Mă­ţă­uan, directorul de resurse umane al companiei RoşiaMontană Gold Corporation, Sorin Pâslaru, redac­torul-şef alZiarului Financiar, Florin Luca - Societe Generale Group (Franţa)şi Viorel Lefter, vicerector în cadrul Academiei de StudiiEco­nomice.

Cine sunt marii câstigatori ai premiilor În resurseumane

Ce companii au avut cele mai valoroase proiecte deresurse umane, pe secţiuni:

n Recrutare şi Selecţie: Romtelecom. Proiect - Internship.

n Formarea şi Dezvoltarea Oamenilor: Coca-Cola HBC. Proiect-Apprenticeship în management program.

n Managementul Performanţei: Nokia. Proiect - Phoenix.

n Dezvoltare Organizaţională:

Coca-Cola HBC. Proiect - Employer Branding.

n Compensaţii şi Beneficii: UniCredit Ţiriac Bank. Proiect -Global Job Model.

n Strategie de Resurse Umane: New Com Telecomunicaţii. Proiect -Injoy.

n Legislaţie şi Relaţii Industriale: Provident Financial

Cine sunt executivii care au luat premiile la secţiuneamanagement general:

n Managerul general al anului: Dominic Bruynseels, CEO alBCR

n Managerul de linie al anului: Elena Fulina, Head of RetailBanking Sales, UniCredit Ţiriac Bank

n Antreprenorul anului: Mihai Gânj, International House

Cine a fost nominalizatul HR Club la competiţiaeuropeană European HR Award 2011:

n Monica Vijeu, JTI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO