Profesii

Cine este Alina Gorghiu, prima femeie de la conducerea PNL

Autor: Oana Stupinean

18.12.2014, 14:03 53228

Alina Gorghiu a fost aleasă, joi, în funcţia de preşedinte al vechiului PNL, copreşedinte al PNL alături de Vasile Blaga, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului, surclasându-l pe Ludovic Orban.

Alina Gorghiu a obţinut 47 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi, au menţionat surse citate de Mediafax.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat, joi, în debutul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, depunerea mandatului de preşedinte al partidului şi demisia din PNL, liderii formaţiunii alegând noul preşedinte PNL, între Ludovic Orban şi Alina Gorghiu.

Până în anul 2004 a îndeplinit funcţia de consilier local pentru Bucureşti, sector 5. La alegerile legislative din 2008 a obţinut un loc de parlamentar în Camera Deputaţilor în colegiul 22 din Bucureşti. La alegerile din 9 decembrie 2012 a obţinut un nou mandat în Parlament, fiind reprezentant al colegiului uninominal 22, Bucureşti.

De asemenea, Alina Gorghiu este membru în Baroul Bucureşti, director executiv în Asociaţia Centrul Avocaţilor Mediatori, membru în Asociaţia de Mediatori din Domeniul Financiar Bancar - FINBAN, prim-vicepreşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Institutul Internaţional de Mediere.

Alina Gorghiu este absolventă a „Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative” din cadrul Universităţii Bucureşti şi doctor în drept.

A luat contact cu domeniul medierii în 2007 odată cu urmarea unui curs de iniţiere în profesia de mediator, în cadrul Consiliului Baroului Bucureşti.

Alina Gorghiu a fost implicată în activităţi ştiinţifice prin publicarea unor studii cum ar fi Oxigen pentru Afaceri”, Infracţiuni Contra Drepturilor Electorale” şi  Medierea Conflictelor” .

La începutul carierei a lucrat ca avocat stagiar, mai apoi a obţinut un post de avocat-asociat la “Gorghiu, Pop şi Asociaţii – Societate civilă de avocaţi”. Din 2008 este Mediator Autorizat în cadrul Biroului de Mediator "Alina Gorghiu".

În 2012 Gorghiu a devenit vicepreşedinte la Camera Deputaţilor, iar la alegerile parlamentare a câştigat un nou mandat de deputat cu un procent de 71% în Bucureşti.

 

CV-ul complet al Alinei Gorghiu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO