Profesii

Cine este românul care a construit Arena Naţională din Capitală

Cine este românul care a construit Arena Naţională din...

Autor: Andreea Neferu

27.10.2013, 12:42 1271

Stadionul Arena Naţională din Bucureşti, una dintre cele mai importante dar şi cele mai scumpe construcţii de după 1990, a fost ridicat sub supravegherea românului Romeo Boţocan, unul dintre prolifici manageri din industrie.

Sub mandatul lui Romeo Boţocan, unul dintre cei mai cunoscuţi executivi români din industria construcţiilor, care a condus subsidiara locală a constructorului german Max Boegl încă de la intrarea acestuia pe piaţa locală, în 2001, s-au realizat proiecte importante precum Stadionul Naţional Arena din Capitală, Autostrada Cernavodă-Medgidia-Constanţa şi în prezent lucrează în prezent la construirea staţiei şi a depoului Valea Ialomiţiei, care fac parte din magistrala 5 de metrou din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

Boţocan are  51 de ani, a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul ASE şi a lucrat în perioada 1992-2001 ca area manager al companiei de export de bunuri Românoexport. El se află în cadrul grupului german Max Boegl încă din 2001, când a ocupat poziţia de director al reprezentanţei locale. Ulterior, începând din 2003, a devenit CEO al diviziei din România, moment care a coincis cu procesul de extindere a germanilor pe piaţa locală.

Recent, Max Boegl a câştigat construcţia tronsonului de autostradă Nădlac-Pecica, cu o lungime de 22 de kilometri, unde nemţii vor lucra alături de italienii de la Astaldi.

Romeo Boţocan a părăsit în luna iulie funcţia de conducere din cadrul companiei, însă se va ocupa în continuare de proiectul pe care nemţii îl au la Tulcea pentru construirea unui parc eolian.Nemţii au hotărât să-şi extindă activităţile pe plan local, urmând să investească între 180 şi 200 de milioane de euro în construcţia unui parc eolian în Tulcea, cu o capacitate instalată de 99 MW, potrivit celor mai recente informaţii deţinute de ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO