Profesii

Curs de engleza de afaceri pentru manageri

08.10.2007, 01:58 116

Managerii care au cunostinte intermediare de engleza pot participa saptamana viitoare la cursuri de engleza care sa-i ajute sa-si imbunatateasca comunicarea cu oamenii de afaceri din strainatate. Cel care va tine primul curs va fi Phil Gaskell, trainer din Marea Britanie si profesor de limba engleza, certificat de catre Basil Paterson College din Edinburgh si International House din Londra, institutie educationala care ofera cursuri de limba engleza pentru afaceri, fiind unul dintre principalii jucatori din domeniu de pe piata locala. In Romania compania a inregistrat in primele sase luni ale anului afaceri de peste 730.000 de euro.
Structura cursului, numit "Effective Business Communication in English - Un curs pentru cei implicati in relatii internationale de afaceri", va cuprinde mai multe module printre care comunicarea fata in fata la prezentari, intalniri, negocieri urmate de analize detaliate ale organizarii discutiilor si a modului corect de accentuare a discursului. Pe langa acestea, cursantii vor invata sa comunice si in scris prin modele si exercitii practice cu e-mail-uri, memo-uri si rapoarte.
Cursul este organizat de Euroconcurs, site dedicat celor care vor sa devina functionari europeni, care a mai colaborat cu trainerul britanic Phil Gaskell, deruland seminarii de pregatire in cadrul competitiilor pentru posturile de functionari publici scoase la concurs de Uniunea Europeana.
Gaskell, care are aproape 30 de ani de experienta in domeniu, sustine frecvent acest tip de cursuri la Bruxelles, sub egida Renouveau & Democratie, cel mai mare sindicat al angajatilor din institutiile UE.
In Romania piata furnizorilor de cursuri de limbi straine este estimata anul acesta la aproximativ 5 mil. euro, conform reprezentantilor International House. Pe langa aceasta, institutiile care mai ofera cursuri de limba engleza se numara British Council, Eurocor (Institutul European de Cursuri prin Corespondenta), Road Language Centre sau Eurosys.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO