Profesii

De ce nu sunt angajati somerii calificati de stat?

De ce nu sunt angajati somerii calificati de stat?

Autor: inCont.ro

25.03.2011, 10:39 37

Cursurile de calificare pentru someri organizate de stat sunt deani de zile subiect de discutie intre reprezentatii MinisteruluiMuncii si patroni, care sustin ca meseriile in care sunt pregatitecele mai multe persoane nu au cautare pe piata muncii.

Desi agentia de stat nu are o evidenta clara a numarului celor carese angajeaza dupa ce urmeaza aceste cursuri, din datele anilortrecuti se stie ca doar aproximativ 5% din someri se califica prinANOFM, iar dintre acestia jumatate se angajeaza.

Si desi numarul de locuri de munca vacante a scazut drastic inultimii doi ani si numarul de someri a crescut rapid, in modparadoxal, patronii inca se plang de faptul ca nu gasesc angajatiicalificati de care au nevoie.

"Agentiile judetene de ocupare fac niste cursuri de calificare casa-si faca norma, dar nimeni nu ne intreaba si pe noi de ce fortade munca avem nevoie. Desi statul ma obliga in fiecare saptamana satrimit lista cu locuri vacante, pe care le centralizeaza la nivelnational, in functie de care propune si aceste cursuri decalificare, eu caut sa angajez confectioneri pe care agentia nu-icalifica", a declarat presedintele FEPAIUS, Maria Grapini. Citiţimai mult despre de ce nu se angajează şomerii calificaţi de stat pewww.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO