Prima pagina

Dependent de training

16.11.2007, 15:22 15

Cand vine vorba de training, exista cel putin trei categorii de angajati: cei care sustin utilitatea programelor de formare, cei care le considera inutile si cei care nu au participat niciodata la un program de training. O alta categorie, foarte interesanta, dar putin ignorata, este cea a angajatilor care dupa ce au participat la primul training, nu mai pot construi agenda de lucru fara a bifa macar o sedinta de instruire lunara.

S-a discutat mult despre motivatiile companiilor care decid sa isi trimita angajatii la traininguri: fie fac acest lucru pentru a dezvolta oamenii si a aduce plus-valoare in companie, fie pentru ca e "la moda", pe principiul "competitorii mei fac asta, trebuie sa fac si eu la fel". Mai putin dezbatuta a fost motivatia care ii impinge pe angajati spre programele de formare. Cristina Gheorghe, managing partner al firmei de consultanta Crescent ? People Management Services, considera ca este absolut normal ca angajatii sa participe la oricate traininguri au nevoie pentru a-si face jobul foarte bine.

Cititi in suplimentul ZIARULUI FINANCIAR de luni, Profesii, cum programele de formare, bine gandite si bine targetate, se pot transforma intr-o forma de dependenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels