Profesii

Expatii care vin sa lucreze in Romania experimenteaza un “soc cultural”

30.11.2008, 17:15 23

Angajatii romani, mai ales cei care lucreaza in multinationale, se simt de multe ori straini in propria tara. Fie au un sef englez, fie trebuie sa colaboreze cu clienti din Japonia ori li se impune sa lucreze dupa modelul german. O modalitate prin care ar putea sa depaseasca aceasta situatie este sa invete sa fie mai flexibili si sa tolereze culturile cu care intra in contact.

O cultura noua nu poate fi experimentata fara o oarecare doza de soc. Este ca si cum ai incerca sa inoti fara apa. In ceea ce priveste cultura de business locala, specialistii sunt de parere ca socul pe care il resimt expatii care vin sa lucreze in companii prezente la nivel local este dat de faptul ca angajatilor romani le este foarte greu sa lucreze cu deadline-uri sau sa se tina de promisiuni.

Cititi in suplimentul de luni al ZIARULUI FINANCIAR, Profesii, care sunt observatiile lui Ismar van Hilten, executive partner al companiei The Partners in Relocation Group (Pirgroup), cu privire la mentalitatea angajatilor romani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels