Profesii

GlaxoSmithKline şi Ţuca Zbârcea & Asociaţii, cei mai buni angajatori din România

Autor: Adelina Mihai

28.10.2010, 12:32 69

GlaxoSmithKline, McDonalds, Astra Zeneca, Carpatcement, Henkel,Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Syngenta, Adobe România, Avangate şiHilti sunt cei mai buni angajatori din 2010, potrivit ediţiei dinacest an a studiului Best Employers 2010, realizat de Aon Hewitt.Studiul a fost realizat în perioada septembrie 2009- iunie 2010, peun eşantion de 24 de companii care au împreună peste 6.400 deangajaţi. Anul trecut, la studiu au participat 50 de companii.

"O parte din companii au refuzat să participe în acest an,susţinând că nu e momentul potrivit pentru un asemenea studiu înRomânia", a spus Svetla Simidchieva, managing partner al MondayInsight, care este partenerul Hewitt pentru România şi Bulgaria, încadrul unei conferinţe organizate împreună cu Ziarul Financiar.

Astfel, dacă pe locul 1 în topul celor mai buni angajatori dinacest an care are peste 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri maimare de 50 de milioane de euro se află compania farmaceuticăGlaxoSmithKline (inclusă la categoria companiilro mari), înclasamentul celor mai buni angajatori din IMM-uri se află pe primulloc casa de avocatură Ţuca, Zbârcea& Asociaţii.

Companiile participante la studiu au completat trei chestionare,unul care a evaluat gradul de satisfacţie şi implicare aangajaţilor, unul care a analizat opiniile managerilor de top şiunul care a analizat structura şi strategiile departamentului deresurse umane.

La ediţia de anul trecut, pe locul 1 în topul celor mai buniangajatori din România s-au aflat companiile Mc Donald's (lacategoria companii mari) şi Adobe (în topul celor mai bunangajatori din IMM-uri).

Topul celor mai buni angajatori în 2010

Companii mari

1 GlaxoSmithKline

2 McDonalds

3 Astra Zeneca

4 Carpatcement

5 Henkel

IMM-uri

1 Ţuca, Zbârcea& Asociaţii

2 Syngenta

3 Adobe Romania

4 Avangate

5 Hilti

Sursa: Best Employers 2010, Aon Hewitt

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO