Profesii

Inca trei programe de Executive MBA la SNSPA

26.07.2004, 00:00 119



Departamentul de Management din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) a decis sa largeasca oferta sa edicationala pentru anul academic 2004 - 2005 cu trei noi programe de tip Executive MBA.



In opinia oficialilor scolii, cele trei noi programe - Management Financiar, Management Intercultural si Managementul Imaginii Organizatiei - raspund cererii in crestere de piata muncii pentru aceste specializari. "Marele avantaj pe care acest tip de programe il au fata de altele asemanatoare este ca ofera o anumita flexibilitate. Porgramele Executive MBA dureaza trei semestre a cate 14 saptamani, cu 14 ore in medie pe saptamana in primele doua semestre, ore programate sambata si in doua dupa-amieze astfel incat studentii isi pot pastra locurile de munca. Ultimul semestru este destinat in principal elaborarii lucrarii de dimploma", a declarat Dan Ardelea, decanul departamentului de management din cadrul SNSPA.



Cele trei noi programe Executive MBA se adauga altora deja existente in oferta scolii precum Managementul Proiectelor, Managementul Resurselor Umane, Managementul Resurselor Umane, managementul Organizatiilor Politice si Civice. Oferta educationala a scolii mai cuprinde studii de masterat in management, studii academice post-universitare de management, fiecare cu durata de doi ani, respectiv studii-universitare de specializare in management cu o durata de 1,5 ani.



Admiterea la oricare dintre programele scolii, inclusiv la cele de Executive MBA, se face pe baza diplomei de absolvire a unei institutii de invatamant superior cu durata minima de patru ani, a unui interviu si a unui test de tip GMAT. "Buna cunoastere a limbii engleze este absolut obligatorie pentru ca multe cursuri sunt sustinute de profesori straini", a mai spus Ardelea. El a adaugat ca programele de tip Executive MBA sunt oferite la pretul de 600 de euro "in conditiile in care programele similare ca si calitate si continut costa de zece ori mai mult".



Pe piata romaneasca exista mai multi furnizori de programe Executive MBA.



Astfel, Institutul de Administratie Publica si a Afacerilor din Bucuresti - ASEBUSS a incheiat recent un parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta Georgia, pentru derularea unui program de Executive MBA. Programul se desfasoara pe durata a doi ani si se adreseaza, cu predilectie, profesionistilor cu experienta manageriala. Taxa de scolarizare este de 7.500 de dolari pe an, care poate fi platita in cinci rate.



De asemenea, un program EMBA ofera si Institutul National de Dezvoltare Economica - creat de Academia de Studii Economice in parteneriat cu Conservatorul National de Arte si Meserii din Paris. Programul are o durata de doi ani, iar costurile se ridica la 1.700 de euro pe an.



Cei care doresc sa studieze in strainatate au la dispozitie oferta IEDC-Bled School of Management din Slovenia care deruleaza programul educational International Executive Master of Business Administration (EMBA). In cadrul programului, care dureaza un an, pot fi admisi toti cei care au minimum trei ani de experienta manageriala, cunosc limba engleza si sunt absolventi ai unei universitati. Taxa de scolarizare se ridica la 20.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO