Profesii

Investitorii elveţieni din centrul ţării: România va beneficia de o creştere economică semnificativă în următorii ani, dacă învăţământul dual şi profesional devin o prioritate naţională

Investitorii elveţieni din centrul ţării: România va...

Autor: Ramona Cornea

07.03.2023, 13:16 1090

România va beneficia de o creştere economică semnificativă în următorii ani dacă învăţământul dual şi profesional devin o prioritate naţională, în condiţiile în care noile campusuri destinate învăţământului dual beneficiază de o finanţare consistentă prin PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a fost una dintre concluziile unui eveniment organizat astăzi la Sibiu de Camera de Comerţ Elveţia-România (CCE-R).  

”Dacă ne uităm spre viitor, învăţământul dual şi profesional încep să fie priorităţi naţionale care se vor concretiza prin investiţii consistente. Noile campusuri de învăţământ dual prevăzute în PNRR vor absorbi în jur de 338 de milioane de euro, o sumă importantă. Intrăm deci într-o perioadă crucială pentru dezvoltarea unei forţe de muncă concurenţiale. În general, un an de investiţii personale în educaţie contribuie la o mărire de aproape 10% a salariului persoanei respective”, a declarat Ray F. Iunius, CEO al grupului educaţional Winsedswiss Education Group şi membru în boardul Camerei de Comerţ Elveţia-România (CCE-R), conform unui comunicat de presă transmis de CCE-R. 

În perioada următoare, România are nevoie de investiţii, de recâştigarea competitivităţii şi independenţei economiei româneşti, în condiţiile scumpirilor la energie, gaz, combustibil în general, pentru tot ceea ce înseamnă inputul pentru mediul de afaceri, a spus Adrian Rada, prim-vicepreşedinte în domeniile de dezvoltare patronală în cadrul CNIPMMR. 

”Avem urgent nevoie să readucem producţia în Europa, iar România trebuie să joace un rol strategic în acest ecosistem, întrucât lucrurile şi societatea globală se reaşază. (...) Este nevoie să atragem investiţii, motiv pentru care noi susţinem crearea unei agenţii de atragere de investiţii şi promovare a exportului care împreună cu noi, stakeholderii şi celelalte instituţii, să se preocupe de aducerea producţiei din nou în România, de susţinerea antreprenorilor locali şi de câştigarea unei independenţe energetice atât de necesare”, a declarat  Adrian Rada, prim-vicepreşedinte în domeniile de dezvoltare patronală în cadrul CNIPMMR şi preşedintele Patronatul IMM-urilor din judeţul Sibiu.

Evenimentul ” Looking ahead: How local investors shape Romania's economy in 2023” a fost organizat de Camera de Comerţ Elveţia-România în parteneriat cu Swiss Webacademy, Winsedswiss şi Alba Advisors la Şcoala Româno-Finlandeză ERI.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO