Profesii

Laurenţiu Ispir a fost promovat la conducerea Oresa, alături de Cornel Marian

Laurenţiu Ispir a fost promovat la conducerea Oresa,...

Autor: Dana Ciriperu

12.01.2016, 12:41 2453

Compania de investiţii Oresa, care controlează cinci businessuri pe piaţa locală cu afaceri de 130 de milioane de euro şi peste 1.000 de angajaţi, vrea să-şi extindă prezenţa în România şi să adauge cel puţin două companii noi în portofoliu.

„În următorii ani dorim să continuăm dezvoltarea acestor companii şi să facem investiţii noi, care să crească dimensiunea portofoliului la 7-8 companii”, a declarat Fredrik Stenmo, Preşedintele Advisory Board al Oresa.

Oresa Ventures este o firmă de in­vestiţii cu rădăcini suedeze care are ac­ţiuni în cinci firme în prezent: Fabryo – Atlas (în domeniul vopselelor, în portofoliu din 2006), Somaco (materiale de construcţii, din 2008), RTC (furnizor de servicii pentru birou, din 2011), Kiwi Finance (broker de credite, 2007) şi RBC (IT, din 2014). Cea mai recentă achiziţie a fos cea realizată din noiem­brie 2014, când a preluat Romanian Business Consult Group (RBC) din domeniul IT. Tot în 2014, compania a făcut o achiziţie pentru o firmă din portofoliu,  Somaco, pentru care a preluat Europrefabricate.

Laurenţiu Ispir, care a fost în ultimii zece ani investment officer şi investment director în cadrul fondului suedez de investiţii Oresa, a fost promovat în poziţia de managing director al companiei de unde va coordona împreună cu Cornel Marian activităţile de pe piaţa locală. Cornel Marian ocupă în continuare poziţia de managing director al Oresa.  

“Noua structură a echipei de management reflectă angajamentul în creştere al Oresa pentru România, obiectivele noastre pe termen lung şi încrederea pe care o avem în această piaţă”, a mai spus Fredrik Stenmo.

Compania de investiţii este activă în România din 1997 şi a investit până în prezent mai mult de 100 de milioane de euro în companii precum LaFântâna, Medicover, Credisson, Brewery Holdings sau Flanco.

Acţionarii suedezi din spatele Oresa Ventures mai deţin în România afa­cerea din servicii medicale Me­di­cover (clinici şi spital) şi Synevo (businessul de laboratoare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO