Profesii

Libra Internet Bank: Cristina Mahika-Voiconi preluat oficial funcţia de CEO al Libra Internet Bank. Emil Bituleanu anunţase la începutul anului că se retrage

Libra Internet Bank: Cristina Mahika-Voiconi preluat...

Autor: Tibi Oprea

24.08.2023, 16:23 603

Libra Internet Bank, bancă membră a grupului american de investiţii New Century Holdings, condus de Andrei Siminel, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că Banca Naţională a României (BNR) a aprobat numirea Cristinei Mahika-Voiconi în calitate de director general, fiind membru al Comitetului de Direcţie al băncii.

Numirea acesteia, care anterior era director general adjunct, vine după ce în martie Emil Bituleanu anunţa că părăseşte funcţia pe care o ocupa din 2007, ca urmare a expirării mandatului. Emil Bituleanu s-a alăturat echipei Libra Internet Bank în anul 2003, în calitate de director general adjunct. Mandatul de CEO a încetat pe 8 aprilie 2023.

„Sunt onorată şi, în aceeaşi măsură, motivată de numirea în funcţia de Director General al Libra Internet Bank, una dintre cele mai inovatoare bănci din România, cu o istorie de peste 25 de ani. Am avut şansa de a face parte din echipa Libra încă din primii ani de la înfiinţare şi de a lucra, alături de colegii mei, la proiectele care au definit traiectoria băncii. De la stabilirea strategiei de nişă – Profesii Liberale, Agribusiness, Real Estate, Fintech, la premierele rezultate din digitalizarea produselor bancare. Am convingerea că performanţa în domeniul bancar este generată de rezultatele muncii în echipă şi de stabilirea unor relaţii oneste şi de durată cu partenerii şi clienţii băncii. De aceea, unul dintre obiectivele mele este să contribui şi din noua postură la consolidarea şi dezvoltarea acestor relaţii, iar Libra Internet Bank să continue să performeze şi să inoveze în domeniul bancar din România”, spune Cristina Mahika-Voiconi.

Cristina Mahika-Voiconi face parte din echipa Libra Internet Bank din 1999 si are o experienta solida in functii de top management pentru multiple domenii ale activitatii bancare. Astfel, in calitate de Director General Adjunct, a coordonat, in perioada 1999-2010, Aria de Risc, iar din 2010 si pana la preluarea functiei de Director General, Aria de Vanzari. Este, de asemenea, membru in Consiliul de Administratie al băncii.

Libra Internet Bank a obţinut în 2022 un profit net de 238,1 milioane lei, în creştere cu 31,4% faţă de anul anterior şi a reuşit să menţină o rată scăzută a creditelor neperformante, de 1,16%, considerabil mai favorabil decât media pieţei care s-a situat la un nivel de 2,65% la finalul anului. Nivelul record al profitului realizat de instituţie a fost atins în condiţiile obţinerii unei rentabilităţi a capitalului (ROE) de 22,84% şi o rentabilitate a activelor (ROA) de 2,45%, spun oficialii băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO