Profesii

​Locuri de muncă în străinătate: economiile dezvoltate duc lipsă de specialişti

​Locuri de muncă în străinătate: economiile dezvoltate duc lipsă de specialişti

Autor: Andrei Cîrchelan

29.05.2012, 13:22 2146

Angajatorii din SUA şi alte economii dezvoltate nu găsesc suficienţi muncitori calificaţi, ingineri şi specialişti pentru posturile disponibile, potrivit Reuters.

Un studiu anual desfăşurat de ManpowerGroup arată că 34% din angajatori au dificultăţi în a găsi oameni cu aptitudinile necesare posturilor disponibile. Procentajul e neschimbat faţă de 2011, dar e mai mai mare faţă de cele din perioada 2008-2010.

Pe de altă parte, mai mult de jumătate din angajatori (56%) sunt de părere că posturile lăsate libere nu vor avea un impact vizibil asupra clienţilor şi investitorilor. Anul trecut, proporţia celor care împărtăşeau această părere ajungea la 36%.

Manpower a intervievat 40.000 de angajatori din 41 de ţări pentru acest studiu. Principalele probleme reieşite din răspunsuri se referă la lipsa de hard skills, cum ar fi cunoaşterea unei limbi străine, şi lipsa de experienţă. Unii angajatori s-au plâns şi de lipsa de soft skills, cum ar fi entuziasmul. Chiar dacă aceste aptitudini ar fi prezente, numărul de candidaţi este redus, ceea ce limitează şi mai mult opţiunile companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO