Profesii

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Nicio instituţie publică nu are bani suficienţi pentru salarii până la sfârşitul anului

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Nicio instituţie...

Autor: Adriana Mit

03.08.2017, 19:12 90

Ludovic Orban a afirmat, joi, în cadrul conferinţei de presă organizată la sediul PNL Timiş, că aproape toate instituţiile publice din România au bani pentru plata salariilor angajaţilor cel mult până în luna septembrie, în urma intrării în vigoare a legii salarizării unitare.

“Aproape toate instituţiile publice, în urma adoptării legii salarizării, nu au banii necesari pentru plata salariilor decât până cel târziu la sfârşitul lunii septembrie. Fiecare instituţie va trebui să opereze rectificări, pentru că prima cheltuială pe care trebuie s-o acopere este cea a salariilor. Dacă nu plăteşti salariile, înseamnă că dai foc la ţară, în sectorul public”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a mai precizat că va fi nevoie să se ia bani pentru plata salariilor angajaţilor de la investiţii sau de la lucrări de mentenanţă.

“La ora actuală vă spun că nicio instituţie publică nu are bani suficienţi prevăzuţi la capitolul cheltuieli personal, nu are banii suficienţi pentru salarii până la sfârşitul anului. Asta înseamnă că se vor lua alţi bani de la investiţii, de la lucrările de mentenanţă. Calea ferată se va duce de râpă, drumurile se vor umple de gropi şi spitalele vor fi în starea mizerabilă în care sunt ţinute de autorităţi ca urmare a subfinanţării, iar calitatea serviciilor prestate către cetăţean va fi diminuată”, consideră Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO