Profesii

MAPN: Pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor. Aeronava executa o misiune de antrenament. Galerie FOTO

Vedeţi aici imagini cu avionul prăbuşit, de la faţa locului. Galerie FOTO

Vedeţi aici imagini cu avionul prăbuşit, de la faţa locului. Galerie FOTO

Autor: Firuta Flutur

12.06.2017, 12:27 698

Aeronava s-a prăbuşit în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timp ce pilotul încerca să efectueze manevrele de aterizare.

Pilotul este conştient şi se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Judeţean Constanţa.

"Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, remis luni MEDIAFAX.

După misiune, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, în timp ce încerca să aterizeze, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor. Conform procedurilor, el s-a catapultat, iar aeronava s-a prăbuşit în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO