Profesii

Melchior de Polignac, şeful Carrefour, pleacă din companie

François Melchior de Polignac lucra pentru Carrefour din anul 2000

François Melchior de Polignac lucra pentru Carrefour din anul 2000

Autor: Cristina Roşca

28.08.2013, 00:03 904

François Melchior de Polignac (40 de ani) a plecat după mai puţin de doi ani şi jumătate de la conducerea Carrefour România, potrivit unor surse din piaţă. Francezul a plecat şi din grupul Carrefour pentru care lucra din 2000. Pentru moment nu a fost numit un înlocuitor.

În timpul mandatului său compania s-a extins puternic pe segmentul magazinelor mici - supermarketuri şi magazine de proximitate - punând în plan secund dezvoltarea de hipermarketuri. În momentul preluării mandatului reţeaua de supermarketuri a Carrefour avea 35 de magazine faţă de aproape 70 acum. De asemenea, în perioada mandatului lui Polignac a fost adus pe piaţă formatul magazinelor de proximitate pe care francezii îl dezvoltă în parteneriat cu antreprenori locali.

În perioada mandatului său afacerile Carrefour au ajuns la 5 mld. lei (1,12 mld. euro), în uşoară creştere faţă de anul anterior în lei. Avansul vine doar pe fondul expansiunii, în contextul scăderii consumului vânzările per magazin urmând un trend descendent.

François-Melchior de Polignac şi-a început cariera în cadrul grupului L'Oréal în Italia. Din 2000, anul în care a intrat în Carrefour, a ocupat mai multe posturi în Franţa şi Polonia. Din mai 2009 a fost responsabil de unul dintre principalele programe de transformare a grupului.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO