Profesii

Middle managerii, tot mai nemultumiti de conducerea companiilor

22.01.2007, 18:53 17

Un studiu realizat de compania Accenture pe un esantion de 1.400 de middle manageri din noua tari din America de Nord, Europa si Asia a indicat faptul ca, in medie, doar patru din zece manageri (39%) sunt foarte multumiti la actualul loc de munca.
Studiul indica unele variatii in functie de tarile in care a fost realizat, managerii din Statele Unite ale Americii, Spania, Germania si Australia avand un grad de satisfactie mai ridicat decat managerii din restul tarilor participante. Pe de alta parte, unul din cinci manageri a declarat ca este foarte nemultumit de organizatiile in care lucreaza, un procentaj si mai mare fiind de parere ca acestea sunt prost conduse.
Nemultumirea indicata de rezultatele studiului este cel mai bine reflectata in faptul ca aproape un sfert din managerii intervievati (23%) sunt in cautarea unui nou loc de munca. Nivelul salariilor a fost indicat ca fiind cel mai mare motiv de frustrare. Astfel, patru din zece respondenti (44%) au reclamat salariile prea mici ca principala nemultumire.
Aproape 43% dintre middle manageri adauga pe lista nemultumirilor faptul ca nu le sunt recunoscute eforturile, spunand ca, desi ei sunt cei care fac cea mai mare parte a muncii, nu sunt aproape niciodata apreciati sau rasplatiti.
Un alt motiv de nemultumire pentru manageri este lipsa echilibrului intre viata personala si cea profesionala, o treime din manageri (35%) fiind frustrati de incercarile nereusite de a echilibra timpul petrecut la munca cu cel personal.
"In mare parte, managerilor le pasa foarte mult de viitorul companiilor in care lucreaza", a declarat Peter Cheese, managing director la Accenture Human Performance Practice.
"Succesul lor depinde de sentimentul de securitate si de convingerea ca directorii executivi inteleg care sunt problemele lor si actioneaza in acest sens", a adaugat el.
Aproximativ jumatate din participantii la studiu cred ca beneficiile si conditiile de munca din companie sunt bine administrate, in schimb au dat note mai mici altor caracteristici ale companiei. In consecinta, doar o treime dintre manageri sunt de parere ca in companiile in care lucreaza sistemul de compensatii si beneficii este bine administrat.
"Aceste rezultate ar putea afecta performantele si rezultatele compa-niilor pe termen lung", a incheiat Cheese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO