ZF 24

Natalia Pruteanu, CityU of Seattle: Fără experienţă managerială MBA-ul nu are valoare

Natalia Pruteanu, CityU of Seattle: Fără experienţă...

Autor: Corina Mirea

18.02.2014, 21:55 275

Diploma de MBA nu are valoare profesională dacă este obţinută de angajaţi mai devreme de cinci sau şase ani de la absolvirea facultăţii, pentru că doar experienţa în câmpul muncii şi, implicit, pe poziţii de conducere,  poate susţine cunoştinţele acumulate la cursurile şcolilor de afaceri, este de părere Natalia Pruteanu, senior officer, marketing & programme development în cadrul firmei Globaltraining România, care derulează pe plan local un program de MBA în parteneriat cu City University of Seattle din SUA, în valoare de peste 8.000 de euro.

“Dacă ajungeam să fac un MBA la puţin timp după ce am absolvit facultatea nu cred că experienţa mea profesională putea susţine cunoştinţele deprinse la program. Cred că trebuie să treacă minim cinci-şase ani de la absolvirea facultăţii până să faci un MBA. Este foarte importantă şi mentalitatea oamenilor cu privire la studiile pe care le-au finalizat înainte de MBA. Ştim cum este organizat sistemul nostru de învăţământ şi cred că 90% din populaţia din România nu consideră că merită să investească într-un program de MBA pentru că  li se pare că primesc acelaşi lucru”, explică Natalia Pruteanu. Ea a fost prezentă luni la cea de-a noua ediţie a dezbaterii HR Insider, organizată pe tema „Viitorul pieţei programelor de educaţie managerială în România: se mai înscriu managerii români la programe de MBA?”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24