Profesii

Oferta de joburi în străinătate pentru români s-a triplat anul trecut

Autor: Mediafax

26.01.2011, 17:06 59

Oferta de joburi în străinătate pentru români a crescut deaproape trei ori anul trecut faţă de 2009, înregistrându-se peste23.000 de joburi lansate pe piaţa de recrutare online, iar cele maimulte au vizat specialişti din inginerie, IT&C şi farma,potrivit site-ului Myjob.

În 2009, aproximativ 8.500 de locuri de muncă în străinătateerau postate pe site-urile de recrutare, iar în 2008 ofertacuprindea aproximativ 2.800 de joburi, se arată într-un raport alsite-ului de recrutare MyJob.

Peste 700.000 de români au completat în2010 o cerere pentru un job în străinătate

"Aceste creşteri se înregistrează datorită renunţării mai multorstate la restricţiile privind accesul românilor pe piaţa muncii,precum Ungaria, Spania, Grecia, Portugalia, Danemarca şi parţialGermania şi Elveţia", se arată în raport.

În topul ţărilor care au pus la dispoziţie locuri de muncăpentru români s-au clasat Marea Britanie, Germania, Franţa, Grecia,Cipru, Italia, SUA, Olanda, Belgia şi Danemarca. Citiţi mai multdespre oferta de joburi în străinătate pentruromâni pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24