Profesii

Organizatorul târgului de joburi „Angajatori de Top“ a cumpărat o firmă care face recrutări doar în IT

Autor: Adelina Mihai

18.10.2010, 23:34 74

Grupul de firme cu activităţi în consultanţă în resurse umaneCatalyst, cu afaceri de 500.000 de euro anul trecut, a achiziţionatfirma de recrutare Brainspotting, specializată în recrutarea despecialişti în domeniul IT, cu afaceri de 200.000 de euro în 2009.Grupul Catalyst este prezent pe piaţa locală prin trei divizii -Talent si Employer Branding (care organizează evenimente de carierăprecum Angajatori de Top, Top Talents şi care gestionează portalulhipo.ro), Catalyst Recruitment (servicii de recrutare pentrudomeniile BPO, FMCG şi retail) şi Catalyst Consultanţă (careelaborează studii despre cei mai doriţi angajatori şi oferăconsultanţă pentru recrutare) şi îi are ca acţionari pe Ana Giurcă,Dragoş Gheban şi Cristian Hossu.

Compania preluată de Caralyst va continua să funcţioneze caentitate de sine stătătoare, specializată exclusiv pe recrutarea despecialişti şi manageri în domeniul IT&C. Anterior,Brainspotting era deţinută de patru acţionari, dintre care unul -Mihai Moghior- era şi fondator. Pentru consolidarea echipei,compania va recruta încă 10 consultanţi pentru Brainspotting pânăla începutul lui 2011. În prezent, în cadrul celor două companiilucrează aproximativ 16 consultanţi. Tranzacţia a avut o valoaremică, potrivit consultanţilor în fuziuni şi achiziţii, având învedere că profitul ţintei- Brainspotting- a fost anul trecut de 250de euro, potrivit datelor publicate de Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO