Profesii

Radu Lotrean, asociat fondator CITR, este primul preşedinte român al INSOL Europe

Radu Lotrean, asociat fondator CITR, este primul...

Autor: Roxana Rosu

09.10.2017, 13:45 770

Radu Lotrean, asociat fondator al CITR - parte a CITR Group, a fost numit preşedinte al INSOL Europe, la Congresul Anual organizat la Varşovia, în perioada 5-8 octombrie, fiind primul român care va conduce organizaţia şi primul preşedinte al INSOL Europe provenit din Europa Centrală şi de Est.

Co-fondatorul CITR a deţinut anterior funcţia de vicepreşedinte, obţinută în 2015, la congresul de la Berlin.

Radu Lotrean spune că şi-a asumat cinci obiective în timpul mandatului său, asupra cărora se va concentra: comunicarea, rebranding-ul, noi membri, pregătirea pentru Brexit şi întărirea colaborării cu Comisia Europeană.

El consideră că INSOL Europe are nevoie de o relaţie mult mai dinamică cu Comisia Europeană, să ofere informaţii importante şi contacte în fiecare ţară europeană, să producă studii europene relevante, ţinând cont de impactul fiecărei directive CE. ”Împreună putem munci pentru a armoniza legislaţia protejând în continuare particularităţile fiecărei ţări”, a precizat acesta.

Radu Lotrean este asociat fondator al CITR şi absolvent al Universităţii Babes-Bolyai din Cluj, Facultatea de Drept. Cu o experienţă de peste 16 ani în domeniu, a coordonat unele dintre cele mai complexe proiecte de insolvenţă din portofoliul CITR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO