Profesii

Răspunsul surprinzător al Uber la problemele care macină compania: Dara Khosrowshahi, fostul şef al Expedia, îl va înlocui pe controversatul co-fondator Travis Kalanick, care a fost forţat să demisioneze

Răspunsul surprinzător al Uber la problemele care...

Autor: Ştefan Stan

28.08.2017, 11:51 604

Gigantul american Uber Technologies îl va numi pe Dara Khosrowshahi, fostul şef al Expedia, să conducă compania-mamut de servicii de transport. El va ocupa poziţia lăsată vacantă de co-fondatorul Uber, Travis Kalanick, care a condus firma cu afaceri de 20 de miliarde de dolari anual înainte ca scandalurile să îl forţeze să îşi dea demisia, scrie Bloomberg. Expedia este o companie americană de turism, care operează la nivel global. 

Prin angajarea lui Khosrowshahi, Uber recrutează un manager cu experienţă în achiziţii şi un critic pe faţă al preşedintelui Donald Trump. În timp ce un purtător de cuvânt al directorilor Uber a confirmat că firma şi-a ales un nou CEO, numele nu a fost încă menţionat public, urmând să informeze întâi angajaţii de schimbările produse.

Khosrowshahi va avea o serie de probleme de rezolvat la Uber, care a strâns peste 15 miliarde de dolari de la investitori privaţi, şi care navighează către o listare pe bursă.

Noul executiv de top trebuie să rezolve pierderile persistente ale companiei, un proces cu miză imensă intentat de Alphabet, pe motiv că ar fi furat secrete ale companiei, dar şi un brand ”pătat” şi un moral scăzut al celor peste 15.000 de angajaţi.  

Board-ul Uber s-a întâlnit în weekend pentru o ultimă rundă de interviuri cu candidaţii, pentru a discuta opţiunile, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Şeful HP Meg Whitman şi preşedintele General Electric, Jeffrey Immelt erau de asemenea pe lista pentru posibili noi CEO.  

în vârstă de 48 de ani, este de origine iraniană, dar născut în statele Unite. El este unul dintre ce mai vocali oponenţi ai lui Donald Trump, s-a ”răsculat” împotriva politicilor sale de imigraţie şi a răs de Trump pe Twitter în repetate rânduri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO