Profesii

Robert, 26 de ani, absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare: Am venit la târgul de joburi pentru că vreau să îmi schimb locul de muncă

Robert, 26 de ani, absolvent al Facultăţii de...

Autor: Corina Mirea

14.04.2013, 18:55 3961

În timp ce o bună parte a celor care participă la târguri de joburi vizează poate primul loc de muncă din carieră sau încearcă să îşi recupereze statutul de angajaţi, există tineri pentru care astfel de evenimente reprezintă o „trambulină” ce le asigură joburi mai bine plătite sau şansa de a-şi schimba un loc de muncă ce îi  epuizează psihic.

„Lucrez de doi ani pentru o companie din industria IT ca inginer în zona de suport tehnic pentru proiecte vândute. Este un job care presupune un contact direct şi permanent cu cei care ne sunt clienţi. De altfel, acesta este şi motivul pentru care vreau să îmi schimb jobul, pentru că din cauza politicii companiei ajung să fiu chemat de client chiar şi pentru a-i strânge un şurub. Nu salariul mă deranjează şi nici colegii, însă vreau să schimb mediul şi profilul clienţilor cărora să le furnizez aceleaşi servicii ca şi la compania pentru care lucrez în prezent”, a spus Robert, absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, care şi-a depus CV-ul la sfârşitul acestei săptămâni la mai mult de 20 de companii prezente la târgul de joburi „Angajatori de Top”, organizat de firma de consultanţă în resurse umane Catalyst Solutions.

Tânărul de 26 de ani nu este singurul vizitator al târgului care vrea să îşi schimbe jobul. Şi F. I., 23 de ani, absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti şi-a depus CV-ul la unele din companiile prezente la târgul „Angajatori de Top” în speranţa că va reuşi să îşi schimbe jobul de asistent manager (pentru limba franceză - n.red) pe care îl deţine în cadrul unei companii de pe plan local.

„Nu mă gandesc neapărat la faptul că îmi voi găsi cu certitudine un job în urma participării la acest târg, dar vreau să văd ce oportunităţi sunt, ce companii mai scot la concurs posturi şi dacă se potrivesc specializării mele. Sper totuşi să fiu chemată la interviuri pentru că îmi doresc o schimbare atât din punctul de vedere al salariului, cât şi din punctul de vedere al funcţiei”, a explicat tânăra.

Cei doi candidaţi au fost prezenţi la târg în prima zi a evenimentului (vineri-n.rede) şi, aşa cum precizează organizatorii şi chiar unii angajatori, sunt printre puţinii vizitatori ce au în prezent un contract de muncă, prima zi de târg fiind „rezervată” studenţilor şi persoanelor care nu au un loc de muncă.

„Vinerea ajung de obicei studenţii sau oamenii care nu au job, iar în a doua zi (sâmbăta-n.red) vin şi specialiştii, cei care au un loc de muncă, dar care vor să facă o schimbare în carieră”, a afirmat Delia Moreanu, PR specialist în cadrul Catalyst Solutions.

La târgul organizat la sfâşitul acestui weekend în Capitală au participat peste 90 de companii, care au scos la concurs circa 3.200 de locuri de muncă şi poziţii în programe de internship. În cele două zile ale evenimentului ofertele de muncă prezentate de angajatori au atras circa 15.000 de persoane. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO