Profesii

România are prea puţini angajaţi. Ne aflăm pe penultimul loc în Europa

Autor: Mediafax

14.12.2010, 16:25 44

România ocupă penultimul loc în Europa după pondereasalariaţilor în totalul populaţiei ocupate, devansând doar Grecia,în timp ce procentajul persoanelor care lucrează "pe cont propriu"în agricultură este cel mai mare din Europa şi cu mult peste mediaUE, potrivit datelor INS, citate de Mediafax.

Ponderea salariaţilor în total populaţie ocupată a scăzut întrimestrul al doilea din acest an cu trei puncte procentuale faţăde primele trei luni ale anului, la 67,4%. România se plaseazăastfel pe penultimul loc din Europa, înaintea Greciei, şi cu 16,5puncte procentuale sub media Uniunii Europene, de 83,9%.

Ponderea non-salariaţilor din agricultură (în principallucrători pe cont propriu şi lucrători familiali neremuneraţi) eraîn trimestrul doi de 26,8%, cea mai mare din Europa, şi cu multpeste media Uniunii Europene, de 3,5%.

Începând cu finele anului trecut, ponderea salariaţilor în totalpopulaţie ocupată a scăzut constant, de la 70,7% în trimestrulpatru la 70,5% în primele trei luni ale acestui an, în timp ceproporţia non-salariaţilor din agricultură a înregistrat o creştericontinue, în aceeaşi perioadă.Citiţi mai mult despre numărul de angajaţi dineconomie pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels