Profesii

S-a dat startul la recrutare in outsourcing

S-a dat startul la recrutare in outsourcing

Click pentru imaginea intreaga

29.01.2007, 15:29 48

Genpact, divizie a General Electric, a anuntat saptamana trecuta ca este in cautarea a 150 de angajati pentru pozitii in contabilitate, IT si servicii in locatia din Bucuresti.
Cei care pot aplica sunt studentii in ultimul an de studiu sau proapetii absolventii care cunosc engleza si inca o limba europeana: germana, franceza, spaniola, italiana, ceha, poloneza, daneza, portugheza sau suedeza. Experienta constituie un avantaj, dar ea nu este obligatorie.
Genpact a anuntat in urma cu 3 luni ca pana la sfarsitul anului acesta sau inceputul lui 2008 va ajunge la 1.000 de angajati. Tot din domeniul outsourcingului vine anuntul pentru un programator DB Oracle, Unix, PL-SQL, entry level, postat de compania Accenture.
Domeniul financiar-bancar este si el in criza de angajati, scotand nu mai putin de 54 de posturi la concurs. Cea mai interesanta pozitie a fost postata de Piraeus Bank.
Pentru ocuparea postului de director adjunct in cadrul bancii este necesara o experienta de minimum doi ani pe o pozitie similara, in domeniul bancar, abilitati de operare PC si foarte bune abilitati de comunicare. Alte anunturi au mai fost postate de bancile Raiffeisen Bank, Banc Post si BRD. Raiffeisen Bank este in cautare de manager de dezvoltare, iar Banca Romaneasca de ofiter bancar corporatii, pentru sucursalele din Bucuresti, Pitesti si Piatra Neamt, si ofiter bancar administrare credite, pentru sucursalele din Bucuresti.
Domeniul farmaceutic isi mentine oferta generoasa de joburi din ultimele saptamani, postand in saptamana care s-a incheiat peste 30 de anunturi. Companii precum Ozone, Farmexpert si Roche sunt in cautare de oameni cu experienta in acest domeniu.
Cel mai interesant anunt din domeniul farmaceutic a fost postat de compania Ozone. Pentru a deveni national sales manager in cadrul diviziei de key account in cadrul companiei trebuie sa ai experienta in vanzari de 4-5 ani, de preferat in farma si experienta de area sales manager de minimum 3 ani.
Compania L'Oreal Romania angajeaza key account manager si responsabil relatii publice in cadrul diviziei de produse de larg consum. Pentru ocuparea postului de key account manager, candidatul ideal trebuie sa aiba minimum 5 ani experienta profesionala in vanzari, diploma de studii superioare si o buna cunoastere a unei limbi de circulatie internationala.
Cea mai ampla oferta din domeniul auto a fost lansata de Renault Technologie Roumanie, care a scos la concurs patru posturi de software project manager for power train control, function developer engineer, specification&test engineer si HIL project manager. Alte anunturi de angajare in acest domeniu au fost postate de Toyota, Michelin si Dacia.
Cel mai vast anunt de angajare pentru ingineri a fost postat de compania din industria tutunului Philip Morris International, care a scos la concurs nu mai putin de 11 posturi. Philip Morris International a inceput campania de angajare in urma cu doua saptamani.
Tot in industria tutunului a postat anunturi si British American Tobacco, care este si el in cautare de merchandiseri cu domiciliul in Iasi. Piata locala a produselor din tutun este disputata de filialele locale a trei companii multinationale Philip Morris, Japan Tobacco International si British American Tobacco.


30% din operatiunile de outsourcing din regiune

Numarul de companii care isi externalizeaza o parte din servicii in Romania a ajuns la 23 la sfarsitul anului trecut, potrivit unui studiu realizat de DTZ, dupa ce tara noastra a atras 30% dintre operatiunile de outsourcing (BPO) din Europa Centrala si de Est, in 2006.
Per total, Polonia, Cehia si Ungaria au atras 70% din procesele de externalizare catre statele din regiune. Cele mai importante companii care au decis sa-si externalizeze serviciile in tara noastra sunt Genpact, Orange, EFG Banc Post, HP, Alcatel, IBM, Microsoft si Infineon, acestea fiind atrase de costurile cu forta de munca din tara noastra - printre cele mai mici din regiune.
Alti factori care incurajeaza companiile in deschiderea de birouri in Romania sunt un bun nivel de cunoastere a limbii engleze si costurile relativ reduse cu inchirierea spatiilor de birouri per angajat.

Avantajele Europei Centrale si de Est
Numeroasele limbi vorbite in spatiul european fac ca organizatiile din Europa sa nu gaseasca atat de usor personal in India, China sau America de Sud
Zona este atractiva pentru companiile specializate in outsourcingul proceselor de business datorita apropierii de fus orar, climatului investitional favorabil si legaturilor culturale mai stranse.
Externalizarea in zone cu forta de munca mai ieftina poate reduce in medie cheltuielile cu 10-30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO