Profesii

Shah Rouf preia conducerea Aviva Asigurari de Viata

23.10.2006, 21:12 17

Britanicii de la Aviva au adus la conducerea operatiunilor de pe piata locala un nou director general, pe Shah Rouf. Fostul director general al Aviva Asigurari de Viata, Carl Boehr, va prelua acum conducerea filialei turce a grupului, Aviva Turcia.
"Romania se numara printre pietele europene cu cea mai rapida crestere in domeniul asigurarilor si investitiilor, avand un potential urias in privinta dezvoltarii pensiilor private", a declarat Shah Rouf. Principala responsabilitate a lui Shah va fi sa continue dezvoltarea afacerilor filialei locale. Compania asteapta acum ca si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa aprobe numirea la Shah.
In ultimii trei ani, pana in martie 2006, Shah a condus Aviva International Healthcare, iar inainte de aceasta a fost director de marketing si distributie in Aviva India. El este in prezent director de cercetare si dezvoltare in Aviva Europa si International.
"Avem astazi o prezenta stabila si in continua dezvoltare in tarile Europei Centrale si de Est si dorim sa ne intarim aceasta pozitie in anii ce vor urma. Exista oportuniati deosebite in aceasta zona si aceste schimbari din cadrul companiei ne vor ajuta sa ne consolidam pozitia in aceste importante piete aflate in plina dezvoltare pe termen lung", a declarat Pierre-Olivier Bouee, director Central and Eastern Europe.
Compania de asigurari de viata Aviva a vandut in primul semestru al anului polite de asigurare in valoare de peste 29,8 mil. lei (8,4 mil. euro), mai mult cu 33% in lei fata de perioada similara din 2005. In euro, cresterea este de peste 37%. Dupa prima jumatate a anului 2006, Aviva se situeaza pe locul cinci in topul asiguratorilor de viata, cu o cota de piata de 5,48%.
Activele companiei au crescut cu aproape 71%, pana la 118,6 mil. lei (33,5 mil. euro). Compania nu a facut public rezultatul financiar pentru primele sase luni.
Aviva a incheiat anul trecut cu afaceri de peste 48,9 mil. lei (13,5 mil. euro) si o pierdere de 12,4 mil. lei (3,4 mil. euro).
Aviva, cu un capital social de peste 80 de milioane de lei (aproape 23 de milioane de euro), face parte din grupul britanic cu acelasi nume, al cincilea mare asigurator din lume, dupa volumul primelor brute subscrise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO