Profesii

Studiu Confidex: Cele mai optimiste sectoare de business sunt serviciile şi industria IT, în vreme ce agricultura şi energia sunt ceva mai rezervate

Studiu Confidex: Cele mai optimiste sectoare de business...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.05.2024, 10:42 107

Managerii români au devenit mai încrezători în economia locală în ultimele luni şi se declară mai optimişti cu privire la viitor, este una dintre concluziile celui mai recent studiu Confidex derulat de Impetum Grup.

„Suntem într-un moment bun, există încredere, optimism. Înregistrăm cea mai mare valoare a indicelui Confidex de până acum, de 52,5. Cele mai optimiste sectoare sunt serviciile şi industria IT, în vreme ce agricultura şi energia sunt ceva mai rezervate”, a spus Andrei Cionca, CEO-ul Impetum Grup.

Aceasta este cea de-a zecea ediţie a Confidex, un studiu de business derulat periodic de patru ani, care măsoară încrederea managerilor români în economie. Această ultimă ediţie surprinde aspecte precum impactul modificărilor fiscale asupra mediului de business, perspectiva antreprenorilor români privind evoluţia economiei, dar şi a propriilor companii în următoarele şase luni, evoluţia percepţiei acestora faţă de investiţiile private. Studiul a fost derulat pe baza răspunsurilor a peste 500 de manageri şi antreprenori români.

„Cele mai optimiste sunt companiile mari, cu afaceri de peste 5 milioane de euro, în vreme ce businessurile mici, cu afaceri între 100.000 şi 1 milion de euro, sunt mai pesimiste. Creşterea vânzărilor şi retenţia personalului şi a clienţilor sunt principalele priorităţi ale managerilor”, a mai spus Andrei Cionca.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels