Profesii

Topul celor mai doriţi 20 de angajatori din România. Ce oferă tinerii pentru salarii mari

Topul celor mai doriţi 20 de angajatori din România. Ce oferă tinerii pentru salarii mari
30.08.2010, 21:43 218

Tinerii talentaţi, cu rezultate academice peste medie, suntatraşi de companiile străine mari din România, cu un brandputernic, care sunt capabile să ofere nu numai un pachet salarialfoarte bun, ci şi posibilitatea de a evolua în interiorul firmei.Aceasta este concluzia unui sondaj la care au răspuns 2.246 derespondenţi, sondaj folosit în alcătuirea topului "Cei mai doriţiangajatori 2010", alcătuit de firma Catalyst, scrie Gândul.

Clasamentul nu este o surpriză pentru experţii în resurse umane,care consideră că este normală prezenţa acestor companii, care suntrecunoscute pentru faptul că au o politică "activă" de a atragetinerii talentaţi sau cu rezultate academice foarte bune.

Poziţiile anumitor companii în acest top al celor mai doriţiangajatori respectă şi rezultatele financiare ale acestora.

Astfel, cele două bănci prezente în clasament sunt aştezate nunumai în ordinea preferinţelor tinerilor care vor să se angajeze,ci şi în ordinea descrescătoare a activelor, BCR, cea mai marebancă din România fiind clasată pe locul şapte, în timp ce BRD, adoua mare bancă de pe plan local, este pe locul opt. Excepţia oconstituie din acest punct de vedere ING Bank, ocupanta locului 12în clasament şi ultima bancă prezentă în top 20, care, după active,s-a clasat pe poziţia a 10-a în topul celor mai mari bănci dinRomânia în 2009. Vedeţi cum arată topul celor mai doriţi 20 de angajatori pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24