Profesii

Un nou jucator in top 5 si cresteri pe toata linia in recrutare

Un nou jucator in top 5 si cresteri pe toata linia in recrutare
23.08.2009, 16:27 44

2008 a fost un an bun pentru toate companiile de recrutare de pe piata, care au inregistrat cresteri cu pana la 47% ale cifrelor de afaceri, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante.

Piata de recrutare nu a fost afectata atat de puternic, cel putin nu la nivelul businessului, avand in vedere ca efectele crizei au inceput sa se simta de-abia la sfarsit de an.

Primul jucator de pe piata, Adecco Romania, filiala locala a celui mai mare furnizor de servicii de resurse umane din lume, a inregistrat in 2008 o crestere a afacerilor cu 17% mai mare fata de 2007. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, compania a avut in 2008 o cifra de afaceri de 22,72 mil. euro si un profit net de 950.000 de euro.

Pe urmatorul loc in topul jucatorilor din recrutare se situeaza Lugera & Makler, o crestere de aproape 47%, ajungand sa aiba in 2008 o cifra de afaceri de 18,38 mil. euro si un profit de 630.000 de euro. Potrivit reprezentantilor firmei, printre cele mai profitabile activitati se numara cea de payroll, leasing si outsourcing. 

La distanta mica de Lugera&Makler, pe cel de-al treilea loc se pozitioneaza Grupul Apt, care include Apt Resources & Services, infiintata in 1994 si care desfasoara activitati de recrutare si selectie, head hunting, outplacement si activitati de PR, precum si companiile Apt Human Resources si Apt Evolution, pe piata din 2004.

De asemenea, recent a fost infiintata si compania Apt Evolution, parte din acelasi grup, care se va ocupa de externalizarea proceselor IT. Fata de 2007, grupul Apt a avut o crestere de peste 40% a afacerilor, pana la aproape 18 mil. euro si un profit de 300.000 de euro.

"Cea mai profitabila companie din cadrul grupului este APT Resources & Services, ceea ce se dato-reaza atat cifrei de afaceri ridicate, cat si faptului ca pe aceasta companie se deruleaza majoritatea serviciilor oferite de grup, separarea clara a activitatilor pe companii nefiind posibila la acest moment", spune Sorina Donisa, CFO in cadrul diviziei de personal, leasing & payroll a grupului APT

Manpower Romania, al patrulea jucator de pe piata, a inregistrat o crestere de aproximativ 30%, de la 9,1 mil. euro in 2007 la 11,92 mil. euro in 2008.

Cat priveste Agentia de Servicii Professional si grupul de firme Aims, acestia au avut cresteri ale cifrelor de afaceri de aproximativ 20% in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO