Profesii

Unul dintre finaliştii Galei Studenţilor Români din Străinătate 2016: Am fost recrutată de Microsoft în Danemarca, dar mi-am continuat studiile în Marea Britanie

Unul dintre finaliştii Galei Studenţilor Români din...

Autor: Bianca Dorobanţu

08.01.2016, 15:32 619

Peste 1.000 de studenţi şi absolvenţi români, personalităţi din mediul academic, diplomaţi din peste 40 de ţări, dar şi oameni din mediul privat au fost prezenţi la un eveniment organizat aseară de Liga Studenţilor Români din Străinătate la Palatul Parlamentului. În cadrul evenimentului au fost acordate premii celor mai buni studenţi români de la universităţile din străinătate.

Organizatorii îi sprijină pe cei care îşi doresc să îşi continue studiile în străinătate, dar promovează şi întoarcerea spre casă a studenţilor, prin diferite proiecte.

Unul dintre finaliştii galei de aseară a fost Monica Abrudan din Cluj, care în prezent studiază în Marea Britanie.

„Am fost recrutată de Microsoft în Danemarca, iar după şapte luni mi-am dorit să încerc şi alte domenii, fiind o fire curioasă, am făcut un master unde am studiat Teoria Jocurilor şi Bioinformatica, apoi un doctorat în Biologie Sistemică, la Universitatea din Manchester, Marea Britanie”, spune Monica Abrudan, finalist la categoria Studentul Anului din Europa, la nivel post-unviersitar, care are acum o bursă post-doctorală la Institutul Sanger din Marea Britanie.

Liga Studenţilor Români din Strănătate este o organizaţie non-guvernamentală, cu peste 11.000 de membri în peste 50 de ţări, studenţi în străinătate, absolvenţi de studii peste hotare sau tineri din România care doresc să-şi continue studiile în afara ţării.

Printre invitaţii Galei Studenţilor Români din Străinătate de aseară s-au numărat Adrian Curaj, ministrul educaţiei, Daniel Ioniţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Raed Arafat,  secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, actorul Horaţiu Mălăiele, precum şi academicienii profesori doctori Solomon Marcus şi Ionel Valentin Vlad.

Şapte premii şi două menţiuni speciale au fost acordate studenţilor români în cadrul Galei LSRS, astfel:

·         Marele premiu pentru Studetul Anului în Străinătate- Anca Drăgan (Universitatea Berkely din California)

·         Studentul Anului din România –Iuliana Nenu (Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj napoca)

·         Studentul Anului din Europa, nivel universitar- George Potrivitu  (student la Universitatea Paul Sabatier, Franţa)

·         Studentul Anului din Europa, nivel post-unviersitar- Beatrice Mihaela Radu (Universitatea din Verona, Italia)

·         Studentul Anului din America de Nord- Irina Drăgan (Universitatea Tufts din Statele Unite ale Americii)

·         Studentul Român ERASMUS al Anului- Bianca Leontina Grigoraş (Universitatea Catolică din Belgia)

·         Premiul Special în Arte-Adela Liculescu (Universität für Musik und darstellende Kunst, Austria)

·         Menţiuni Speciale Alte Continente-Alma Lavinia Apostol (Universitatea Waseda, Japonia) şi Mihai Istrati (Universitatea Lanzhou din China)

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO