Proprietăţi

Ablon din Ungaria ridica 10 blocuri turn in Drumul Taberei

08.01.2008, 17:43 35

Compania ungara de dezvoltare imobiliara Ablon, listata pe bursa de la Londra, va incepe in urmatoarea perioada lucrarile de constructie la un proiect imobiliar format din 1.800-2.100 de apartamente in Bucuresti, valoarea investitiei fiind estimata la 160-170 de milioane de euro. Finantarea este asigurata de catre Banca Comerciala Romana (BCR).
"Avem o licitatie in curs pentru desemnarea antreprenorului general si vom incepe lucrarile de constructie dupa stabilirea constructorului si imbunatatirea vremii. Constructia va fi realizata in trei etape, prima faza, care va cuprinde patru blocuri, urmand a fi livrata in decurs de 20-24 de luni", a declarat Cosmin Viespescu, sales director in cadrul companiei Ablon.
Proiectul, denumit Sunset Residences, va fi format din zece blocuri cu 16 etaje si va cuprinde intre 1.800 si 2.100 de apartamente, mixul de locuinte urmand a fi adaptat in functie de cerintele de pe piata. Ansamblul este desfasurat pe un teren de circa 41.000 de metri patrati, situat pe bulevardul Timisoara din cartierul bucurestean Drumul Taberei, care a fost cumparat la sfarsitul anului 2006 pentru 14 milioane de euro.
"Achizitia terenului a fost realizata din surse proprii, pentru dezvoltare avand incheiat un parteneriat cu BCR, care va finanta in proportie de circa 80-90% proiectul. Avem, totodata, un contract si pe partea de vanzare a locuintelor, astfel ca apartamentele vor putea fi cumparate prin BCR printr-un credit de pana la 100% din pret", a adaugat reprezentantul Ablon.
Pretul mediu al locuintelor este de 1.250 de euro/metrul patrat construit, plus TVA, echivalentul a circa 1.900 de euro/metrul patrat util, cu TVA inclusa.
Apartamentele au suprafete cuprinse intre 45 de metri patrati, pentru un studio, si 425 de metri patrati in cazul duplexurilor. Vanzarile au inceput deja, firma avand amenajat un showroom in centrul Capitalei.
"Intregul proiect ar putea fi finalizat in decurs de patru-cinci ani. Am putea cupla prima si a doua etapa de dezvoltare, in functie de evolutia vanzarilor. Proiectul urmeaza a fi lansat la sfarsitul acestei luni", a precizat Viespescu.
Sunset Residences nu reprezinta singura investitie a companiei ungare pe piata locala, Ablon Group avand in proprietate si un teren de patru hectare in Pipera, achizitionat in toamna anului trecut pentru 18,5 milioane de euro.
"Vom sti exact in doua-trei luni ce intentionam sa facem pe acel teren. Va fi probabil un proiect mixt, format din birouri si rezidential. Avem, totodata, discutii si pentru alte terenuri, 90% din activitate urmand a fi directionata spre dezvoltarea proiectelor rezidentiale si de birouri", a precizat directorul Ablon Group.
Zona de vest a Capitalei, care cuprinde cartierele Militari si Drumul Taberei, a devenit deosebit de atractiva pentru dezvoltatorii imobiliari, aici aflandu-se in dezvoltare proiecte semnificative, precum West Park, Ten Blocks, Primavara sau Latin Apartments.
Ablon Group este o companie fondata in urma cu 15 ani la Budapesta, care activeaza in prezent in capitalele Cehiei, Ungariei si Romaniei, pe toate segmentele de dezvoltare imobiliara. Portofoliul companiei era evaluat la jumatatea anului 2007 la 540 de milioane de euro, firma, listata pe bursa AIM de la Londra, avand in proprietate si terenuri cu o suprafata totala de peste 800.000 de metri patrati.
Pe fondul pretului ridicat al terenurilor, dezvoltatorii imobiliari se indreapta tot mai mult catre constructia unor ansambluri rezidentiale formate din blocuri turn, pentru urmatorii ani fiind anuntate proiecte care vor cuprinde 50 de imobile de locuinte cu 14 pana la 24 de etaje.
Ansamblurile cu blocuri turn se gasesc in special in cartierele din zone secundare ale Bucurestiului, precum Colentina, Titan, Berceni sau Militari, dar si in zone mai centrale, precum Splaiul Unirii, unde se afla proiectul Asmita Gardens, sau in zona Vitan, in care se dezvolta proiectele Vitan Platinum Towers si InCity Residences.
Printre cele mai importante proiecte de acest gen se numara ansamblurile West Park, Neocity, Planorama sau Romfelt Plaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO