Proprietăţi

Avocatii din real estate "miros" primele exit-uri

25.07.2007, 17:52 14

Maturizarea pietei imobiliare si stabilizarea randamentelor vor fi imboldul care va indemna fondurile oportunistice sa renunte la activele detinute in Romania pentru a ataca alte piete mai putin dezvoltate, pe care randamentele investitionale sunt mai mari.
Primul exit al unui fond de investitii de dimensiuni medii ar putea avea loc anul acesta, dupa o perioada de trei-patru ani in care numarul investitorilor de pe piata imobiliara a crescut puternic, datorita deficitului de proiecte din toate segmentele pietei de real estate.
"Potrivit informatiilor neoficiale din piata s-ar putea sa aiba deja loc primele exit-uri ale investitorilor medii. Totusi, primele exit-uri ale investitorilor mari, precum Immoeast, spre exemplu, sunt asteptate de abia peste cativa ani, 2009-2010, moment in care portofoliile acestora vor fi probabil suficient de echilibrate, sa includa proiecte din cat mai multe domenii si de diverse dimensiuni", apreciaza Stefan Caramida, avocat asociat la casei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).
Dezvoltarea si specializarea pietei imobiliare a facut din avocatii de consultanta unii dintre cei mai importanti actori din acest segment, tinand cont ca majoritatea deciziilor luate de catre investitori sunt filtrate prin expertiza acestora. Astfel se face ca tranzactiile importante nu se mai incheie fara a avea la masa negocierilor o echipa specializata de avocati. O parte din fondurile de investitii prezente in Romania sunt investitori importanti pentru piata locala insa, la nivel global, nu au puterea financiara a unor investitori de mari dimensiuni, precum fondurile de pensii sau fonduri specializate pe investitii imobiliare ale companiilor de asigurari.

Articolul integral, care cuprinde aprecierile avocatilor specializati pe piata imobiliara, poate fi citit in urmatorul numar al revistei Business Construct care apare maine si este distribuit gratuit impreuna cu Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO