Proprietăţi

Cele mai mari ansambluri rezidentiale din Capitala cuprind 23.000 de locuinte

Cele mai mari ansambluri rezidentiale din Capitala cuprind 23.000 de locuinte

Click pentru imaginea intreaga

27.03.2008, 20:38 39

In Bucuresti se afla in dezvoltare cel putin zece ansambluri rezidentiale cu peste 1.000 de locuinte fiecare, stocul total care urmeaza a fi livrat doar de aceste proiecte ridicandu-se la circa 23.000 de unitati, reiese dintr-o analiza pe baza informatiilor din cea de-a doua editie a catalogului Ansambluri Rezidentiale realizat de saptamanalul Business Magazin.
Aceste proiecte, realizate sub forma unor noi comunitati sau miniorase, mai ales in cazul celor realizate in apropierea Capitalei, sunt dezvoltate, in general, in mai multe etape, astfel ca livrarea acestor locuinte va fi realizata treptat, pe parcursul mai multor ani.
Cele mai mari proiecte de acest gen sunt Baneasa Rezidential si Cosmopolis, dezvoltate in partea de nord a orasului, care cuprind impreuna aproape 10.000 de unitati care vor fi livrate in urmatorii 6-7 ani. Proiecte de mari dimensiuni, cu peste 1.000 de locuinte fiecare, se regasesc in majoritatea zonelor din Capitala, tinand cont de ansamblurile NeoPeninsula si Planorama din Colentina, West Park din Militari, Vivenda Residencias din Titan, Sunset Residences din Drumul Taberei sau Confort City din sud-estul Capitalei.
Cu toate acestea, cele mai multe proiecte de mari dimensiuni se afla in zona Baneasa, unde alaturi de Baneasa Rezidential mai sunt in dezvoltare si ansamblurile FeliCity, dezvoltat de GTC, si Greenfield, dezvoltat de Impact in mai multe etape.
Coborand stacheta, la nivelul ansamblurilor rezidentiale cu peste 200 de unitati, dar mai putin de 1.000, la nivelul Capitalei sunt in dezvoltare alte 22 de proiecte, care insumeaza peste 10.000 de locuinte care urmeaza a fi livrate in urmatorii ani.
Estimarile privind cererea de locuinte la nivelul Capitalei variaza de la ordinul zecilor de mii pana la peste 100.000 de unitati, sustinuta in special de cresterea populatiei din Bucuresti, in conditiile unei dezvoltari firave a pietei locuintelor in anii ?90 si la inceputul anilor 2000.
Potrivit datelor furnizate de Institutului National de Statistica, anul trecut in Bucuresti au fost finalizate 6.700 de locuinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO