Proprietăţi

Deutsche Bank si GTC vor dezvolta locuinte de 210.000 mp in Capitala

15.11.2006, 18:16 16

Divizia de investitii imobiliare a Deutsche Bank si developerul imobiliar Globe Trade Centre (GTC) vor construi in zona de nord a Bucurestiului proiecte rezidentiale cu o suprafata totala de 210.000 mp.
Unul dintre proiectele vizate de GTC si RREEF Opportunity Funds, compania de administrare a fondurilor de investitii, este denumit Rose Garden si va cuprinde 11 imobile, cu 900 de apartamente si locuinte de tip penthouse.
Suprafata construita a ansamblului va fi de 80.000 de metri patrati. In plus, complexul este prevazut cu 3.000 de metri patrati de spatii comerciale, suprafete destinate locurilor de joaca pentru copii, precum si cu o parcare de 1.000 de locuri.
Felicity, al doilea proiect pe care GTC il va dezolva in parteneriat cu RREFF Opportunity Funds, va fi amplasat in zona Baneasa, pe soseaua care leaga centrul orasului de Aeroportul Henri Coanda. Proiectul va fi construit pe un teren de zece hectare si va avea o suprafata construita de 130.000 mp.
RREEF Opportunity Funds si GTC au incheiat la sfarsitul saptamanii trecute un parteneriat pentru constructia a doua complexuri rezidentiale in Bucuresti. RREEF Opportunity Funds va prelua un pachet de 49,9% din actiunile companiei care va dezvolta proiectul Rose Garden si 29,9% din titlurile firmei care va construi Felicity. De asemenea, fondul de investitii va deveni actionar la o alta companie a GTC, din Ungaria, prin intermediul careia va fi dezvoltat un proiect de locuinte in Budapesta.
Potrivit surselor citate, valoarea totala a investitiilor din Romania si Ungaria se ridica la 270 mil. euro.
Fondul a investit, pana in prezent, 3,5 mld. dolari in 217 proiecte din 25 de state si are in administrare active in valoare de peste patru miliarde de dolari.
GTC, controlata de grupul israelian Kardan, este unul dintre cei mai importanti developeri pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, cu proiecte in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si Croatia, acoperind toate segmentele importante ale pietei - cladiri de birouri, centre comerciale si locuinte.
GTC este cunoscut in Romania ca dezvoltator al imobilelor de birouri Europe House si America House, ambele amplasate in Piata Victoriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO