Proprietăţi

Dezvoltatorii rezidentiali se muta tot mai la Nord

27.04.2007, 18:24 27

Zona de nord a Capitalei, in special localitati precum Otopeni sau Corbeanca, au intrat in vizorul dezvoltatorilor de proiecte rezidentiale, pentru inceperea constructiei de locuinte.
Apropierea de Aeroportul Henri Coanda pare a fi un factor important in alegerea terenurilor de catre dezvoltatori, astfel ca pana in toamna anului 2008 urmeaza a fi finalizate 300 de apartamente noi in doua ansambluri rezidentiale din Otopeni.
Compania de dezvoltare imobiliara Vitra Real Estate va dezvolta un ansamblu rezidential, Gran Residencia, format din 160 de apartamente cu doua, trei, patru camere si penthouse-uri, proiect in valoare de 25 de milioane de euro, a anuntat compania de consultanta imobiliara Neocasa, agentul exclusiv al proiectului. Cele patru blocuri, denumite Barcelona, Madrid, Sevilla si Valencia, au fiecare cinci etaje, suprafetele locuintelor variind intre 67 si 308 metri patrati. Pretul apartamentelor este de 1.050 de euro/mp construit plus TVA, vanzarile fiind programate sa inceapa la 15 mai.
Lucrarile de constructii la Gran Residencia sunt programate sa inceapa in luna mai a acestui an, finalizarea proiectului fiind estimata pentru septembrie 2008.
Tot luna viitoare este programata inceperea lucrarilor si la ansamblul Aurora Otopeni, care va fi alcatuit din 13 blocuri, cu o structura formata din parter, doua etaje si mansarda, care vor cuprinde 140 de apartamente, a anuntat compania de consultanta Regatta. Locuintele din proiectul Aurora au un pret similar, si anume 1.050 de euro/mp construit plus TVA, la subsolul blocurilor si in imprejurimi urmand a fi amenajate 162 de locuri de parcare. Finalizarea proiectului este programata pentru toamna anului 2008.
Locuintele din nordul Bucurestiului au un ritm bun de contractare, daca tinem cont ca in proiectul Corbeanca Forest au fost vandute circa 50 de vile, din cele 99 disponibile.
"Estimam ca pana in toamna sa vindem toate imobilele", a declarat Tatiana Ungureanu, project broker din partea companiei de consultanta imobiliara Eurisko.
Ansamblul Corbeanca Forest este format din doua tipuri de vile, de 210 si 294 mp construiti, preturile fiind de 188.500 de euro plus TVA, respectiv 260.000 de euro plus TVA. Finalizarea proiectului este programata pentru primavara anului viitor, o parte dintre cumparatori urmand a se muta in locuinte inca din vara acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO