Proprietăţi

Dezvoltatorul rezidential Asmita: Blocurile turn vor fi viitorul Bucurestiului

Dezvoltatorul rezidential Asmita: Blocurile turn vor fi viitorul Bucurestiului

Proiectul Asmita Gardens cuprinde 788 de apartamente si va fi livrat pana in 2009

26.04.2007, 19:03 104

Grupul Asmita intentioneaza sa investeasca in urmatorii cinci ani circa 300-450 de milioane de euro in trei proiecte rezidentiale cu blocuri turn in Bucuresti, de pana la 25 de etaje.
"Consider ca blocurile turn vor fi viitorul Bucurestiului, asa cum s-a intamplat si in alte orase mari din Europa. In prezent, suntem in cautarea terenurilor accesibile pentru astfel de proiecte si negociem cu mai multi proprietari pentru achizitionarea unor terenuri in nordul si in vestul Bucurestiului. Urmatorul proiect il vom incepe cel mai probabil anul viitor", a declarat James Anthony, unul dintre actionarii Asmita.
Asmita dezvolta in prezent proiectul rezidential Asmita Gardens in zona Splaiul Unirii-Calea Vacaresti din Capitala, cu o valoare totala estimata la 100 mil. euro.
Compania a lansat ieri un showroom de prezentare a apartamentelor, in care a investit circa un milion de euro.
European Convergence Development Company, un fond de investitii administrat de compania britanica Charlemagne Capital, a achizitionat 50% din proiectul Asmita Gardens inainte de inceperea propriu-zisa a constructiei. Valoarea tranzactiei a fost estimata la circa 10 milioane de euro
"Charlemagne ar putea fi partenerul nostru si in urmatoarele proiecte pe care le vom dezvolta", afirma Anthony. Charlemagne Capital, care administreaza mai multe fonduri de investitii specializate in real estate, a devenit anul trecut proprietarul imobilelor de clasa A Millennium Business Center, PGV Tower (sediul Bancpost) si Construdava, valoarea totala a tranzactiilor fiind de 83 mil. euro.
In plus, actionarul Asmita a mentionat ca nu exclude inceperea unor proiecte si in alte zone ale tarii, precizand ca Brasovul este una dintre locatiile posibile.
Proiectul Asmita Gardens cuprinde 788 de apartamente si va fi livrat in doua etape pana in primavara anului 2009. Asmita se va ocupa de managementul si dezvoltarea proiectului, iar Charlemagne se va implica in finantare. Pana in prezent au fost vandute circa 40% din apartamentele scoase la vanzare in prima faza.
"Primele apartamente vandute au fost cele situate la ultimele etaje, fapt care demonstreaza ca tinerii din clasa medie nu mai au temerile pe care le aveau romanii in trecut pentru cutremure", spune Anthony.
Asmita Gardens, unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale din Romania, va cuprinde 150.000 de metri patrati construiti, sapte blocuri in sistem parter + 24 de niveluri, destinate ca pret clasei medii spre lux.
Constructorul angajat este firma austriaca Strabag, in timp ce agentul imobiliar este Colliers International. Arhitectul Asmita Gardens este Westfourth Architecture, una dintre cele mai mari firme de profil. Project manager al Asmita Gardens este compania Gardiner & Theobald. Apartamentele vor avea suprafete cuprinse intre 67 mp si 220 mp, iar pretul acestora va fi cuprins intre 51.000 de euro si 200.000 de euro.
Asmita este parte a Asmita Group, constructor de apartamente pentru clasa de mijloc din India. Grupul a fost infiintat in 1985 si a dezvoltat peste 3.000 de apartamente in Bombay.


Americanii de la Polimeni vor investi 300 mil. euro in proiecte imobiliare

Compania americana de dezvoltare imobiliara Polimeni International va intra in acest an pe piata romaneasca, unde va derula proiecte cu o valoare de piata de 300 mil. euro in orasele din provincie. Compania va dezvolta in special proiecte rezidentiale si comerciale, desi in SUA Polimeni este prezenta si pe segmentul spatiilor de birouri. Negocierile pentru achizitia de terenuri se afla in diferite stadii si pana la sfarsitul anului Polimeni ar putea achizitiona cel putin trei proprietati. Investitiile companiei americane exclud Capitala. Polimeni International dezvolta in prezent proiecte in SUA si Polonia. Afacerile firmei vor fi conduse de Stefan Gheorghiu, fostul director executiv al fondului austriac Europolis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO