Proprietăţi

Doru Lionăchescu şi Radu Lucianu au pornit o firmă de consultanţă imobiliară. “Am văzut mulţi antreprenori obosiţi, dezgustaţi şi chiar sărăciţi de actuala criză”

Doru Lionăchescu şi Radu Lucianu au pornit o firmă de consultanţă imobiliară. “Am văzut mulţi antreprenori obosiţi, dezgustaţi şi chiar sărăciţi de actuala criză”

Autor: Cristi Moga

21.09.2011, 12:58 1388

Doru Lionăchescu, managing partner al casei de investiţii Capital Partners, care s-a asociat cu consultantul imobiliar Radu Lucianu pentru a fonda firma Capital Property Advisors, un nou jucător pe piaţa de consultanţă în real estate, spune că a văzut în ultima perioadă "mulţi antreprenori obosiţi, dezgustaţi şi chiar sărăciţi de actuala criză", motiv pentru care apreciază şi mai mult iniţiativa lui Lucianu de începe o nouă afacere.

Radu Lucianu a fost până în vara acestui an managing director al firmei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, de unde a plecat alături de opt oameni pentru a fonda noua afacere.

"Îmi face în continuare enormă plăcere să lucrez în această piaţă în care întâlnesc noi situaţii care mă provoacă. Am suflecat mânecile şase ani cât am lucrat la fabrică, am făcut-o şi la Eurisko, la început, o voi face şi de data aceasta", a spus Lucianu.

El a spus că până la sfârşitul acestui an ar putea asista în două tranzacţii cu o valoare cumulată de aproape 50 de milioane de euro şi speră ca banii investitorilor să se îndrepte mai mult spre real estate în următoarea perioadă pe fondul volatilităţii pieţelor de capital. "În imobiliare ai cât de cât o certitudine legată de faptul că în anumite proiecte ai un grad de ocupare ridicat şi de faptul că există contracte semnate pe termen lung", explică Lucianu.

Lionăchescu apreciază pe de altă parte că România poate deveni o piaţă pentru investitorii din Orientul Mijlociu, din ţări precum Qatar sau Kuweit, unde există surplus de lichiditate şi pentru care pieţe tradiţionale din nordul Africii au fost "închise" pe fondul revoltelor din ultimul an.

"Aceşti investitori sunt interesaţi în primul rând de hoteluri de lux şi clădiri de birouri prime", a mai spus Lionăchescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO