Proprietăţi

First Property Group a cumparat sediul Millennium Bank

15.05.2007, 19:41 98

Fondul britanic de investitii First Property Group a achizitionat cladirea de birouri in care isi are sediul sucursala in Romania a bancii portugheze Millennium de la compania italiana Cefin Real Estate. Imobilul, cu o suprafata de 1.360 de metri patrati, este localizat in apropiere de Piata Victoriei din Bucuresti, pe strada doctor Felix, iar valoarea tranzactiei depaseste 3 milioane de euro, potrivit unor surse din piata.
Cefin a dezvoltat imobilul in parteneriat cu First Property Group, fondul de investitii avand drept de preemptiune asupra proprietatii. Banca portugheza a inchiriat intreg imobilul la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an.
Pe langa achizitia din Bucuresti, First Property Group a mai cumparat inca doua proiecte in Polonia si Marea Britanie, valoarea totala a tranzactiei pentru cele trei preluari fiind de 90 de milioane de euro, potrivit fondului britanic.
Cefin Real Estate Romania a fost infiintata in anul 1998, ca divizie de investitii imobiliare a Cefin Romania, care activeaza pe piata retailului de vehicule comerciale. Compania este implicata in dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare, pe segmentul birouri, logistic si rezidential, a caror valoare depaseste 400 mil. euro. Decizia de a vinde sediul bancii Millennium face parte din strategia grupului italian Cefin de a forma parteneriate cu fonduri de investitii pentru a atrage capital in vedere dezvoltarii proiectelor incepute. Italienii au vandut recent pentru 70 mil. euro proiectul A1 Industrial Park catre fondul britanic de investitii Teesland iOG. Britanicii au anuntat ca vor mari cu circa 70 mil. euro investitiile in proiecte de logistica in Romania, in urmatoarele 12 luni.
Cefin Real Estate va mai dezvolta in Bucuresti, in parteneriat cu fondul de investitii Heitman, un proiect rezidential compus din 280 de apartamente, denumit Cortina Residence. Investitia pentru acest proiect este de 46 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO