Proprietăţi

Fondul Lewis Charles cauta 40 mil. euro pe bursa londoneza

31.07.2007, 18:15 8

Fondul de investitii imobiliar Lewis Charles Romania Property Fund va lista 58% din actiuni pe 2 august la bursa AIM de la Londra, pentru a atrage capitalul necesar investitiilor in sectorul imobiliar din Romania, atat in domeniul rezidential, cat si comercial.
Compania anticipeaza o capitalizare de 40 mil. euro (27, 4 mil. de lire sterline), fiecare actiune urmand sa valoreze 2 euro (1,4 lire sterline), potrivit publicatiei Thomson Financial.
Administratorul fondului este Lewis Charles Securities, companie inregistrata in Guernsey, Channel Islands. Compania doreste sa devina un investitor activ pe piata din Romania, iar metoda preferata va fi incheierea unor parteneriate cu firmele dezvoltatoare. Achizitiile vor fi finantate in proportie de 70% prin imprumuturi bancare.
Un alt fond de investitii imobiliar din Marea Britanie, listat la bursa si care deruleaza investitii in Romania, este Fabian Romania Property Fund, care are in portofoliu noua proprietati imobiliare pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO