Proprietăţi

Immoeast va investi 1,5 mld. euro in Romania

08.05.2007, 19:04 12

Immoeast, cel mai activ fond de investitii de pe piata locala, va investi pe piata imobiliara romaneasca 1,5 miliarde de euro in urmatorii doi ani.
"Volumul investitiilor Immoeast in Romania ar putea ajunge la 25% din totalul programului de 6 miliarde de euro inceput la 1 ianuarie 2007. Targetul investitiilor se va muta in urmatoare perioada dinspre Europa Centrala si Est catre Europa de Sud-Est si implicit catre Romania, cea mai importanta piata din aceasta zona", a declarat pentru ZF Hubert Ralph Griessnig, reprezentantul bancii Constantia Privatbank, care finanteaza investitiile grupului Immoeast.
Immoeast detine in Romania proiecte care totalizeaza 2,1 milioane de metri patrati, printre cele mai importante fiind S-Park, Iride Business Park, Polus Center Cluj si Polus Center Constanta.
"In urmatorii ani Immoeast intentioneaza sa dezvolte o retea regionala de centre comerciale in noile tari intrate in Uniunea Europeana, cum este si cazul Romaniei. Sectorul de retail este in prezent foarte profitabil datorita cresterii standardului de viata si a cresterii continue a consumului", explica Griessnig. "In plus, deficitul curent de spatii comerciale de calitate va conduce la o crestere a cererii in urmatorii ani, nu numai in Bucuresti, dar si in alte orase din provincie."
Immoeast a anuntat recent ca isi va majora capitalul cu circa 3 mld. euro, pentru finantarea programului de investitii de 6 miliarde euro alocat pentru extinderea catre Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania. Austriecii detin in prezent 40 de proprietati pe piata locala, portofoliul de proiecte ajungand la finalul primului trimestru din acest an la 1,4 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels