Proprietăţi

Imobile bucurestene de 200 mil. euro, revendicate

Imobile bucurestene de 200 mil. euro, revendicate

Hanul lui Manuc i-a fost retrocedat lui Constantin Serban Cantacuzino

01.02.2007, 19:08 230

Reprezentantii unor vechi familii boieresti, printre care Cantacuzino, Lahovary si Rosetti, au cerut statului sa le restituie cladiri din centrul Capitalei, cu o valoare de piata totala estimata de agenti imobiliari la 200 mil. euro, pe lista revendicarilor figurand Hanul lui Manuc, Hotelul Lido, Casa Vernescu.
Solicitarile au fost depuse la Primaria Bucuresti, in baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv in perioada 1945-1989, iar procedurile de restituire se afla in diferite etape de derulare, o parte dintre dosare fiind judecate in instanta, au declarat surse din Primarie.
Constantin Serban Cantacuzino a cerut sa i se retrocedeze Hanul lui Manuc si a obtinut castig de cauza in instanta, urmand sa preia efectiv imobilul pana la sfarsitul lunii martie.
O alta cladire revendicata in Bucuresti este Palatul Universul, de pe strada Brezoianu 23-25, imobil pretins de urmasii fostului gazetar si director al ziarului Universul, Stelian Popescu.
Primaria Capitalei a primit cereri de retrocedare si pentru o serie de imobile de pe Bulevardul Magheru, printre care hotelul Lido, revendicat de mostenitorii familiei Ghika, si alte blocuri amplasate langa statia de metrou Piata Romana, solicitate de reprezentantii familiilor Lahovary, Rosetti, Rizescu si Barbaresso.
Casa Vernescu a fost revendicata de mai multe persoane fizice, alte astfel de cereri de restituire fiind depuse pentru Teatrul "Constantin Tanase" de pe Calea Victoriei, dar si pentru sediile de ambasada a Belgiei (bulevardul Dacia 58) si Spaniei (strada Tirana 1).
Toate aceste imobile sunt evaluate de agenti imobiliari la un total de aproximativ 200 mil. euro, suma calculata in functie de pretul terenului si al suprafetelor construite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO