Proprietăţi

ING Nederlanden s-a mutat in imobilul Steilmann

19.11.2003, 00:00 27



Cea mai mare companie de pe piata romaneasca a asigurarilor de viata, ING Nederlanden, si-a relocat doua dintre agentiile sale, tranzactiile fiind intermediate de compania imobiliara Colliers International.



Prima tranzactie a implicat relocarea filialei din zona Calusei in nordul oratului, unde ING Nederlanden a inchiriat 370 de metri patrati intr-un nou imobil cu doua etaje.



Accesul facil si apropierea de centre de afaceri precum World Trade Center sau de spatii verzi precum parcul Herastrau sunt. Potrivit reprezentantilor Colliers, elemente cautate de tot mai multe companii cand vine vorba de inchirierea de spatii pentru birouri.



A doua agentie ING Nederlanden a ales o locatie aflata in zona de sud a oratului - River Plaza, adica imobilul de birouri pe care grupul german Steilmann l-a dezvoltat prin reamenajarea unei cladiri industriale construita la inceputul anilor '70, care a fost practic renovata si consolidata in intregime de la inceputul anului 1999. Imobilul are o suprafata totala bruta de peste 6.600 metri patrati, fiind structurat pe 11 nivele si este amplasat la doar cateva minute de Piata Unirii si de Bulevardul Unirii, zona reprezentativa din punct de vedere economico-financiar si comercial. In apropiere isi au sediul institutii precum Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Unicredito, SIF Muntenia, Piraeus Bank, Finansbank, Palatul de Justitie si Palatul Parlamentului dar si Unirea Shopping Center.



Aproape o treime din suprafata este utilizata de filiala din Romania a producatorului german de textile, restul spatiului fiind destinat inchirierii. Investitia implicata a fost de peste 3 milioane euro.



Infiintata la inceputul anului 1997, ING Nederlanden Asigurari de Viata Romania si-a inceput activitatea cu cinci agentii, pentru ca in prezent sa ajunga la 69 de birouri in 63 de orase din tara avand peste 2.500 de consultanti.



In prima jumatate a acestui an primele de asigurare incasate de ING Nederlanden s-au ridicat, la 1.243,8 miliarde lei (peste 38,5 milioane dolari), in crestere cu 28,2% fata de primele sase luni ale anului 2002, cand compania a raportat venituri de 970,1 miliarde lei.



Primele subscrise au crescut de la 967,5 miliarde de lei, in prima parte a anului 2002, la 1.316,2 miliarde de lei.



Anul trecut, compania a raportat, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), un profit net de 84,4 miliarde de lei la un volum total al incasarilor din prime de 2,401.3 miliarde de lei, comparativ cu 1.088,6 miliarde de lei in 2001. Compania a ocupat in aceste conditii primul loc in domeniul asigurarilor de viata, cu o cota de 57,93%, fiind urmata de Asirom, AIG Life, Aviva si Omniasig Viata. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO