Proprietăţi

Marile proiecte rezidentiale merg tot spre nordul Capitalei: peste 20.000 de locuinte

Marile proiecte rezidentiale merg tot spre nordul Capitalei: peste 20.000 de locuinte
01.11.2007, 21:59 21

Atentia dezvoltatorilor imobiliari este indreptata in continuare catre nordul Bucurestiului, unde au fost incepute proiecte care vor cuprinde peste 20.000 de locuinte in urmatorii ani, cu toate ca orice teren de peste 1.000 mp din Capitala este o posibila tinta pentru un nou proiect rezidential.
In zona de nord a Bucurestiului, reprezentata de zone precum Baneasa sau Grivita, dar si de localitati din afara orasului - precum Stefanesti sau Chitila, au fost incepute proiecte rezidentiale care insumeaza circa 20.000 de locuinte noi (apartamente si vile), se poate observa din catalogul Ansambluri Rezidentiale, editat de saptamanalul Business Magazin.
Fie ca este vorba de mii de locuinte - cum este cazul mega-proiectelor celor de la Baneasa Investments sau Opus Land Development - sau doar de cateva zeci de apartamente, ansamblurile din nordul Capitalei continua sa fie in atentia cumparatorilor, daca luam in calcul ca o parte dintre aceste ansambluri sunt vandute pana la finalizare, in timp ce in cadrul altor proiecte etapele de executie sunt devansate, pe fondul cererii crescute.
De altfel, oficialii companiei Opus, care au in derulare un ansamblu rezidential de aproape 5.000 de locuinte in localitatea Stefanesti, de la nord de Capitala, au anuntat ca vor incepe mai repede lucrarile la cea de-a doua faza a proiectului.
Apartamentele din prima etapa a ansamblului Cosmopolis au preturi cuprinse intre 825 si 1.015 euro/metrul patrat.
Pe de alta parte, dezvoltatorii si-au extins aria de interes pentru ansambluri rezidentiale si catre alte extremitati ale Capitalei, atat in cartierele estice, precum Titan sau Pantelimon, cat si in cele vestice (in special Militari), unde se concentreaza proiecte de ordinul miilor de apartamente. Oferta din sudul orasului - ocolit pana de curand de investitii - s-a imbogatit in acest an cu proiectul celor de la Marble House - Monaco Towers, care va cuprinde 304 apartamente in zona Berceni. Locuintele au preturi de tranzactionare cuprinse intre 1.150 si 1.450 euro/metrul patrat, fara TVA.
Preturile medii de tranzactionare au ajuns in Bucuresti la o medie de circa 1.500 euro/metrul patrat, pe fondul dezechilibrului inregistrat intre cerere si oferta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO