Proprietăţi

Piata imobiliara, incinsa de tranzactii

30.07.2007, 18:24 13

Tiriac Imobiliare a vandut 134 de apartamente din Residenz
Dezvoltatorii cartierului Residenz din Chitila, Tiriac Imobiliare si LBBW Immobilien din Germania, au decis sa mareasca cu 30% pretul apartamentelor scoase la vanzare in a doua etapa, din cauza cresterii preturilor la materiale de constructii. "Incepand de anul trecut a crescut pretul cimentului cu 20%, pretul fierului beton a crescut cu 10%, iar mana de lucru cu 15%. Din aceasta cauza am decis sa marim pretul apartamentelor scoase la vanzare in faza a doua a proiectului pana la 1.300 euro/mp fata de 1.000 de euro/mp, cat a fost in prima etapa", a declarat Constantin Merlusca, directorul de dezvoltare al companiei Tiriac Imobiliare. Tiriac Imobiliare a vandut pana in prezent 134 de apartamente din totalul de 480 de locuinte. "Apartamentele din prima faza, in numar de 134, au fost deja vandute, iar de la 1 iulie am inceput deja comercializarea locuintelor din faza a doua", a afirmat Merlusca. Preturile locuintelor variaza 100.000 si 350.000 de euro, fara TVA, cele mai scumpe fiind cinci apartamente de tip penthouse. Ansamblul Residenz va cuprinde 480 de locuinte, distribuite in 48 de cladiri cu trei, patru si cinci etaje.


Meinl European Land: 130 mil. euro intr-un centru comercial
Compania imobiliara Meinl European Land din Austria va investi circa 130 mil. euro intr-un centru comercial din Constanta, cu o suprafata de 60.000 de metri patrati, dupa ce a semnat un contract de cumparare a proiectului, a anuntat dezvoltatorul. Reprezentantii Meinl au aratat ca acest centru va aduce un randament de 9%.Compania urmeaza sa incheie, in perioada imediat urmatoare, contracte pentru alte sapte proiecte, in valoare de 400 mil. euro, care vizeaza centre comerciale si de retail in diferite orase din Romania. Meinl a anuntat, in luna iunie, ca va investi pana la 700 mil. euro pentru constructia a noua centre comerciale pe piata romaneasca, primul proiect urmand sa fie dezvoltat la Arad prin investitii de 70 mil. euro.


GTC extinde investitiile in Bulgaria si Romania
Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC) si-a extins portofoliul de terenuri detinute in Romania si Bulgaria cu o suprafata totala de 80.000 de metri patrati, pentru construirea unor spatii rezidentiale si comerciale. "Subsidiarele GTC incep sa faca noi investitii in Romania si Bulgaria. GTC Bulgaria a achizitionat 75% din actiunile unei companii care construieste un mall la Stara Zagora, in timp ce GTC Romania a cumparat un teren pentru construirea unui ansamblu rezidential in Bucuresti", au afirmat reprezentantii GTC. In Romania, GTC a preluat o participatie de 66,7% la o companie care urmeaza sa construiasca, pe un teren de 46.500 de metri patrati, apartamente cu o suprafata utila de 85.000 de metri patrati.


Investitie de 4 mil. euro la Nasaud, in trei blocuri turn
Patru oameni de afaceri din zona orasului spaniol Barcelona, unde lucreaza foarte multi bistriteni plecati la munca in strainatate, vor incepe la Nasaud constructia a trei blocuri turn cu peste 200 de apartamente, dotate cu parcari subterane, pe care le vor vinde apoi pe piata libera. Directorul SC Ancora Inversiones SRL Nasaud, Ioan Iordache, a declarat ca cei patru actionari spanioli au lucrat cu romanii din zona inca din anii '90 si au venit de mai multe ori in Romania sa vada locurile despre care le vorbeau muncitorii lor. Cele trei blocuri, a caror constructie va costa peste 4 mil. euro, vor fi ridicate intr-o zona centrala unde investitorii straini au cumparat o proprietate ce a apartinut candva uneia dintre cele mai bogate familii de pe Valea Somesului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO