Proprietăţi

Premiumred vrea sa vanda imobilul Premium Plaza pentru 40 de milioane de euro

Premiumred vrea sa vanda imobilul Premium Plaza pentru 40 de milioane de euro

Cladirea are 15 etaje, din care primele sase sunt ocupate de Ernst & Young

04.07.2008, 22:30 65

Cladirea de birouri Premium Plaza (foto), inaugurata recent in Piata Victoriei din Capitala de catre compania Premiumred, parte a grupului Volksbank, este evaluata de catre reprezentantii companiei la 40 de milioane de euro, nivel dublu fata de valoarea de investitie in imobilul cu o suprafata inchiriabila de de 8.600 de metri patrati.
"Ne propunem sa vindem aceasta cladire anul acesta, desi nu suntem presati sa o facem, tinand cont ca grupul din care facem parte nu a fost afectat de criza de lichiditati de pe piata financiara internationala. Desi consultantii apreciaza ca randamentul potrivit este de
6-6,25%, ne asteptam sa obtinem un nivel de sub 6%, tinand cont de calitatea cladirii si a randamentelor obtinute de alte imobile vandute in zona", a declarat pentru ZF Herald Engelke, project manager al Premiumred.
Calculat la un randament anual al eventualilor cumparatori de 6% si o valoare medie a chiriilor de 23 euro/mp/luna, pretul tranzactiei s-ar ridica la 40 mil. euro. Cladirea are o structura formata din 15 etaje si o parcare subterana cu 85 de locuri, principalul chirias fiind firma de audit Ernst & Young, care ocupa primele sase etaje.
Ultimul etaj al cladirii este singurul care nu a fost inchiriat, compania aflandu-se in negocieri cu mai multi potentiali chiriasi, obiectivul fiind obtinerea unei chirii de 26 euro/ metrul patrat la acest nivel. Agentul proiectului este firma de consultanta Colliers International. Premium Plaza se afla in imediata vecinatate a imobilului America House, a carui vanzare a reprezentat un record pentru piata locala, atat in ceea ce priveste pretul (120 mil. euro), cat si randamentul anual anuntat de catre investitori, 5,55%.
Randamentul "istoric" obtinut la vanzarea America House a fost sustinut de momentul prin care trecea piata locala la vremea respectiva, in care investitorii aveau un apetit mai ridicat pentru investitii, de spatiile mari disponibile pe etaj, preferate, in general, de catre companiile mari si de catre nivelul mai redus al chiriilor, prin cresterea carora se poate imbunatati, ulterior, randamentul obtinut de catre noii proprietari. Premiumred mai are in dezvoltare un imobil in zona Pietei Victoriei, pe strada Buzesti, a carui finalizare este programata pentru luna martie a anului viitor. Imobilul va avea zece etaje si o suprafata de 6.000 de metri patrati, constructia fiind in prezent la nivelul sase al imobilului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO