Proprietăţi

Realia intra pe piata cu 260 de locuinte

21.02.2008, 19:06 21

Compania spaniola de dezvoltare spaniola Realia, care dezvolta in prezent aproape 50 de proiecte rezidentiale in Europa, a cumparat un teren in sectorul 5 din Bucuresti, contra sumei de 12,2 milioane de euro, pe care intentioneaza sa dezvolte un ansamblu rezidential.
Realia intentioneaza sa dezvolte pe acest teren un ansamblu format din 240 - 260 de locuinte, lucrarile de constructie fiind estimate sa inceapa in ultimul semestru al acestui an sau in prima parte a anului viitor, potrivit agentiei de presa Thomson Financial.
Aceasta este prima achizitie a dezvoltatorului spaniol pe piata locala, unde sunt prezente un numar important de companii iberice, implicate in special in dezvoltarea de locuinte.
Printre cei mai importanti jucatori spanioli de pe piata sunt Hercesa, Gea Prasa, Fadesa, Riofisa sau Grupul Ibiza, care au planuri cumulate pentru cateva zeci de mii de locuinte, precum si centre comerciale.
Realia are in portofoliu spatii rezidentiale dar si cladiri de birouri si spatii comerciale, fiind activa in Spania, precum si in Franta, Portugalia si Polonia.
Piata rezidentiala din Capitala prezinta la ora actuala un deficit important de locuinte, motiv pentru care dezvoltatorii au inceput in ultimii ani proiecte pentru constructia a catorva zeci de mii de locuinte. Pentru anul acesta este programata finalizarea a circa 8.000 de locuinte in ansamblurile noi din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO