Proprietăţi

Romilexim si Locic aduc cate 5 mil. euro pentru o cladire de birouri

24.01.2007, 18:09 145

Firma Romilexim Trading, controlata de omul de afaceri Vasile Nitescu, va construi in parteneriat cu Locic Imobiliare un imobil de birouri in apropierea Garii de Nord din Bucuresti, valoarea investitiei fiind de aproximativ 10 milioane de euro.
"Cladirea va avea o structura de 14 niveluri si va include 10.000 de metri patrati de spatii de birouri, care vor fi inchiriate integral", a declarat Marius Locic, asociat unic al firmei Locic Imobiliare.
Imobilul va fi construit pe un teren de 800 de metri patrati, situat la intersectia strazii Maltopol cu bulevardul I.G. Duca. Proiectul prevede amenajarea unei parcari subterane cu o capacitate de 80 de locuri.
"Proiectul cladirii de birouri reprezinta o asociere cu participatii egale intre cele doua firme", a declarat Vasile Nitescu, patronul grupului Romilexim.
Lucrarile vor incepe in luna iunie a acestui an si vor fi incheiate in decurs de un an. Investitia va fi finantata integral de cele doua firme. Locic Imobiliare a anuntat pentru acest an investitii de 30-40 de milioane euro in mai multe proiecte rezidentiale si de birouri in Bucuresti.
Firma va incepe in luna martie constructia unui imobil de 14 etaje in zona centrala a Capitalei, care va include un hotel si spatii de birouri si va necesita o investitie de 10 mil. euro. Potrivit lui Locic, imobilul va fi vandut, la finalizarea lucrarilor, cu 25 mil. euro.
De asemenea, compania va construi in 2007 un ansamblu de trei blocuri in zona Kiseleff-Clucerului, doua cladiri de locuinte, cu 7, respectiv 12 niveluri, in zona cartierului Titan, un bloc de apartamente de lux in Cotroceni si un imobil de locuinte pentru clasa medie, in apropierea Pietei Unirii.
Romilexim Trading este detinuta de omul de afaceri Vasile Nitescu, care are afaceri in turism, comert, agricultura si industria chimica. Nitescu este actionar majoritar la producatorul de ulei Ultex Tandarei, care a inceput anul trecut si productia de biodiesel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO