Special

Gen Z. Ce a făcut în pandemie gen Z? Un sfert şi-au dezvoltat noi aptitudini de muncă. Ce au făcut angajatorii? Foarte mulţi nu şi-au sprijinit chiar angajaţii. 5 lecţii pe care liderii de azi trebuie să le înveţe pentru a atrage liderii de mâine

Gen Z. Ce a făcut în pandemie gen Z? Un sfert şi-au...

Autor: Roxana Petrescu

28.04.2022, 18:00 267

Mai mult de jumătate dintre mileniali şi tinerii din generaţia Z cred că generaţiile anterioare au devenit o piedică în calea progresului. Mai puţin de jumătate dintre cei din generaţia Z cred că mediul de business este o forţă a binelui, în contextul în care grija pentru mediu, o prioritate pentru ei, este pentru multe afaceri încă la nivel de discurs. Ce trebuie să facă organizaţiile?

Perioada de pandemie a lovit şi mai mult în relaţia angajat Z-angajator tradiţional în contextul în care mediul de business a acordat puţină grijă pentru sănătatea mintală a salariaţilor. În schimb, angajaţii tineri au folosit contextul pandemic inclusiv pentru a deveni mai buni în ceea ce fac.

„Circa 25% dintre mileniali şi 27% dintre membrii generaţiei Z şi-au dezvoltat noi abilităţi de muncă în timpul lor personal. Milenialii din poziţiile de senior şi lidership au fost cei care s-au angajat cel mai adesea în astfel de demersuri“, se arată în studiul Deloitte Global 2021 Mileniali şi Gen Z. Studiul Deloitte a cerut opiniile de la 14.655 de mileniali şi 8.273 de membri ai generaţiei Z din 45 de ţări din America de Nord, America Latină, Europa de Vest, Europa de Est, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia-Pacific. Studiul a fost realizat online în perioada ianuarie-februarie 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO