ZF 24 de ani

Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group, despre anul 2020

22.11.2022, 20:50

Anul 2020. Anul care a schimbat întreaga lume şi care va rămâne în istoria modernă a umanităţii. Un an greu, provocator, tensionat şi pentru noi.

La început, nu înţelegea nimeni ce ni se întâmplă. Dar am simţit cumva că ce urma să vină nu va fi uşor de dus. Iar singura soluţie era adaptarea rapidă la context. MedLife a fost prima instituţie medicală, privată sau de stat, care a implementat măsuri de protecţie şi de verificare la intrarea în clinici, imediat după primele discuţii legate de blocarea graniţei.

Într-o perioadă plină de incertitudine, a fost foarte important să reacţionăm prompt, să ne mişcăm repede cu toate. Astfel, am reuşim să creăm în timp record primele laboratoare Real Time PCR autorizate în 2020 în România şi să sprijim autorităţile în numărul tot mai mare de teste efectuate. Apoi am introdus testele de anticorpi. Am făcut primele studii pe COVID-19, în premieră în Europa, şi am oferit românilor informaţii, în premieră, despre originea şi evoluţia virusului pe teritoriul ţării noastre. Am lansat platforma de consultaţii online şi am digitalizat accesul la serviciile medicale. Am conceput programe de sprijin pentru companii, punând accent pe starea de bine a angajaţilor, dar şi pentru categoriile vulnerabile, afectate de pandemie (copii, personal din linia întâi, bolnavi cronici, pacienţi trecuţi prin infecţia COVID etc).

„În 2020 am simţit, poate mai mult ca niciodată, presiunea şi stresul. Stresul când vedeam cum creşte numărul infectărilor cu noul virus, teama pentru ce va urma şi, totodată, presiunea dată de calitatea de lider al pieţei de servicii medicale private, ştiind că rolul nostru este să ajutăm oamenii bolnavi în condiţii extreme de siguranţă. Provocarea a fost să ţinem pasul cu nevoile pacienţilor şi să oferim cele mai bune soluţii în context pandemic.”

 În ciuda contextului sensibil caracteristic anului 2020, MedLife a avut în continuare ca obiectiv principal sănătatea şi siguranţa pacienţilor, precum şi sprijinul societăţii, în ansamblu. Atitudinea proactivă, măsurile preventive şi soluţiile personalizate ne-au ajutat să avem control asupra situaţiei, să ne protejăm pacienţii şi personalul. Toate măsurile luate ne-au ajutat nu doar să ne adaptăm noii realităţi economice, dar şi să optimizăm dinamica businessului pentru perioada următoare.

Ca o concluzie, 2020 a fost un an de cotitură, de luptă pentru supravieţuire, dar şi o lecţie de business. O dovadă în plus a faptului că ce nu te omoară te face mai puternic. MedLife a reuşit, iar asta se datorează oamenilor – peste 5.000 de medici şi specialişti de top. 2020 a fost anul lor, lor li se datorează succesul acestei perioade.

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022